6.4.2020 10:08

Εν μέσω απαγορεύσεων ο ΣΕΣΝΟΧ καλεί σε… κινητοποίηση

Κίνηση αμφισβήτησης των περιοριστικών μέτρων από αυτούς που πρώτοι θα έπρεπε να δίνουν το παράδειγμα στην κοινωνία

Δεν είναι η πρώτη φορά που το τελευταίο διάστημα ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου αντιμετωπίζει το ζήτημα του κορωνοϊού με αβάσταχτη ελαφρότητα. Έτσι ενώ την πρώτη φορά και παρότι είχαν ανακοινωθεί περιοριστικά μέτρα κάλεσε τα Μ.Μ.Ε. της Χίου σε συνέντευξη ΕΝΤΟΣ του Νοσοκομείου, τώρα προκαλεί και πάλι καλώντας σε… μαζική κινητοποίηση φορέων στην είσοδο του «Σκυλίτσειου».

Μάλιστα στην ανακοίνωσή του επιχειρεί να σώσει τα προσχήματα, κάνοντας λόγο για κινητοποίηση στην οποία καλούνται να συμμετέχουν ολιγομελείς αντιπροσωπείες από όλους τους φορείς του Δημόσιου και Ιδιωτικού φορέα.

Παρότι το πλαίσιο διεκδικήσεων του ΣΕΣΝΟΧ είναι σε απόλυτα σωστή βάση, με δεδομένο ότι ζητά την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, η νέα ακατανόητη από άποψη λογικής ενέργεια, να καλέσει σε κινητοποίηση, δημιουργεί ένα επιπλέον σημαντικό ζήτημα, κλείνοντας το μάτι σε όσους από κάθε άποψη επιχειρούν με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο να παραβιάσουν τα περιοριστικά μέτρα και να θέσουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία:

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το Δ.Σ. του ΣΕΣΝΟΧ, στα πλαίσια την αλληλεγγύης και του κοινού αγώνα όλων των εργαζομένων για τα μεγάλα προβλήματα στο χώρο της Υγείας, ανταποκρίνεται στο κάλεσμα της ΟΕΝΓΕ και συμμετέχει στην ΗΜΕΡΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗ, την Τρίτη 7 Απριλίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας. Καλούμε το Σύλλογο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, την ΕΛΜΕ, τους ΟΤΑ και όλους τους φορείς του Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, με τη στήριξη του ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου Χίου, όπως και σε όλη τη χώρα, να συμμετέχουν ενεργά, από κοινού με τους συνδικαλιστικούς φορείς των Γιατρών και τους άλλους φορείς του συνδικαλιστικού κινήματος, στις κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν στη κεντρική πύλη του Νοσοκομείου. Στην κινητοποίηση να συμμετέχουν ολιγομελής αντιπροσωπείες των ΔΣ και με υπευθυνότητα να τηρηθούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και ασφάλειας.

  • Διεκδικούμε μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών. Μονιμοποίηση των συναδέλφων που εργάζονται με ελαστικές μορφές απασχόλησης (Επικουρικοί, ΟΑΕΔ, Ατομικές συμβάσεις κλπ)
  • Άμεση προμήθεια ΜΑΠ – ΜέσωνΑτομικής Προστασίας για όλους τους υγειονομικούς.
  • Πλήρης επίταξη κλινών και κρεβατιών ΜΕΘ, όπου υπάρχουν, εξοπλισμού εργαστηρίων και  προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
  • Ένταξη όλων των εργαζομένων στο ΕΣΥ στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.
  • Να ενισχυθεί άμεσα με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και με τον απαιτούμενο εξοπλισμό η ΠΦΥ, της οποίας ο ρόλος θα πρέπει να γίνει ουσιαστικότερος ώστε να μπορέσει να συμβάλει αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση της πανδημίας !

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ