15.11.2012 9:10

Εν κρυπτώ οι υποψηφιότητες των εξωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης!

• ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΕΙΚΟΣΙΤΕΤΡΑΩΡΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΥΤΕ ΠΟΣΟΙ ΟΥΤΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

Από τις 24 Οκτωβρίου έχει ολοκληρωθεί η ημερομηνία υποβολής αιτήσεων για τη συμμετοχή στην ανάδειξη των εξωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου και είναι ζήτημα αν ακόμα και τα 8 εκλεγμένα μέλη, που θα κληθούν να συμπληρώσουν με την ψήφο τους τις υπόλοιπες 6 θέσεις, γνωρίζουν τον αριθμό και την ταυτότητα των υποψηφίων.
 
Η εκλογή των εξωτερικών μελών έχει προγραμματιστεί για την προσεχή Παρασκευή κι ενώ στα περισσότερα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας τα ονόματα των ενδιαφερομένων, μαζί με τα βιογραφικά τους, έχουν δημοσιοποιηθεί, η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αιγαίου δεν έχει κρίνει ως τώρα απαραίτητη ανάλογη δημοσιότητα. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες μάλιστα θέλουν στο σκοτάδι ακόμα και τους 8 εκλέκτορες, εκλεγμένους την προηγούμενη Παρασκευή στο Συμβούλιο Διοίκησης.
 
Τι οδηγεί άραγε την Πρυτανεία να συσκοτίζει την υποβολή των υποψηφιοτήτων; Γιατί δεν επιθυμεί να πάρουν τη μεγαλύτερη δυνατή δημοσιότητα οι ενδιαφερόμενοι να διοικήσουν το Πανεπιστήμιο Αιγαίου τα κρίσιμα επόμενα χρόνια;
 
Η μικρότερη συμμετοχή
Τους προβληματισμούς εντείνει και η συμμετοχή στις εκλογές της περασμένης Παρασκευής, μικρότερη ποσοστιαία από κάθε άλλο πανεπιστημιακό ίδρυμα στη χώρα. Ηλεκτρονικά ψήφισε μόλις το 55,1% του συνόλου των καθηγητών. Από τους 292 δηλαδή ψήφισαν μόλις οι 161. Να είναι ένδειξη αντίθεσης στο νόμο – πλαίσιο εκ μέρους των καθηγητών ή επιβεβαίωση της αδιαφορίας πολλών από αυτούς για την τύχη του Πανεπιστημίου Αιγαίου; 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ