26.1.2016 10:36

Εν αναμονή του χλοοτάπητα από… την Κίνα

Από τις αρχές Φλεβάρη όπως όλα δείχνουν θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες αντικατάστασης του χλοοτάπητα στο Δημοτικό Στάδιο της Χίου, αφού η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου «πάγωσε» την προσφορά που έδωσε ο ανάδοχος του έργου ως μη συμφέρουσα.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά 4 εταιρίες. Ωστόσο μόνο η μία διέθετε τα απαραίτητα δικαιολογητικά με αποτέλεσμα οι υπόλοιπες τρεις να αποκλειστούν.

Όπως έγινε γνωστό για το έργο των 135.000 ευρώ, ανάδοχος ανακηρύχτηκε ο εργολάβος Ιωάννης Παπανδρέου καταθέτοντας έκπτωση της τάξεως του 1%. Το συγκεκριμένο ποσοστό έκπτωσης, προκάλεσε την αντίδραση του συμβούλου της μειοψηφίας Στ. Καμπούρη που ζήτησε από την Επιτροπή να επαναλάβει τη διαδικασία, καθώς θεωρείται μη συμφέρον για τον ίδιο το Δήμου.

Απαντώντας στις αιτιάσεις του τελευταίου ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Στ. Καμπούρης, εξήγησε ότι οι 135.000 ευρώ αφορούν σε κινέζικο χλοοτάπητα αφού τα χρήματα είναι εξαιρετικά λίγα για την προμήθεια τάπητα ευρωπαϊκών προδιαγραφών.

Είπε μάλιστα ότι καμία μεγάλη εταιρία του χώρου δεν θέλησε να δηλώσει ενδιαφέρον με δεδομένα τα λίγα χρήματα που διέθεσε ο Δήμος.

Τελικά το θέμα αναβλήθηκε για την επόμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ