11.3.2014 10:12

Εν αναμονή 150 θέσεων στάθμευσης

ΜΕΧΡΙ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ Η ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΠΛΕΥΡΑΣ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ ΣΕ ΧΩΡΟ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

Τη ζήτηση θέσεων στάθμευσης που προέκυψε μετά την ανάπλαση της τάφρου του Φρουρίου επιχειρεί να αντιμετωπίσει ο Δήμος Χίου με τον Π. Στεφάνου να σημειώνει ότι μέχρι τις 20 Μαρτίου η Τεχνική Υπηρεσία θα υποβάλλει φάκελο μελέτης στην 3η ΕΒΑ για την αναμόρφωση του χώρου στην βόρεια πλευρά του Κάστρου.

Η μελέτη εκτός από τον καλλωπισμό προβλέπει την ασφαλτόστρωση της βόρειας πλευράς και την παράλληλη δημιουργία 150 οριοθετημένων θέσεων στάθμευσης για Ι.Χ. αυτοκίνητα και δίκυκλα.

Σύμφωνα με τον κ. Στεφάνου για τη συγκεκριμένη μελέτη έχει ήδη ενημερωθεί η 3η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων η οποία έθεσε και τα τυπικά απαιτούμενα προκειμένου να γνωμοδοτήσει θετικά.

«Η μελέτη μετά την 3η ΕΒΑ θα πρέπει να εξεταστεί και από την Αρχαιολογία της Μυτιλήνης που θα δώσει και το τελικό «καλώς έχειν» για να ξεκινήσουν οι εργασίες. Δεν θεωρούμε ότι θα προκύψουν ζητήματα και είναι σημαντικό που δεν απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου γι’ αυτού του είδους τις παρεμβάσεις», εξήγησε ο αντιδήμαρχος Χίου υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι οι εργασίες αναμένονται σε 3 μήνες από σήμερα.

Επί του παρόντος, μόλις χθες συνεργεία του Δήμου απέκλεισαν την βόρεια πλευρά του Κάστρου επιχειρώντας την αποκατάσταση της βατότητας του οδοστρώματος για Ι.Χ. και πεζούς με τη ρίψη χαλικιού 3Α. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ