12.8.2016 19:29

Εμπρός στον δρόμο που χάραξε η Αλόνησος

ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΧΙΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΣΑΚΟΥΛΑ

Μετά την Αλόννησο τη Σίφνο, τη Σαντορίνη και την Τήνο και η Χίος μπαίνει δυναμικά στην εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος περιορισμού χρήσης της πλαστικής σακούλας.

Η πρωτοβουλία αυτή αφορά την αντικατάσταση της πλαστικής σακούλας από πάνινη, θα ξεκινήσει πιλοτικά από την Δ.Ε. Αμανής και αργότερα αναμένεται να επεκταθεί και στις υπόλοιπες περιοχές της Χίου.

H δράση για την αντικατάσταση της πλαστικής σακούλας από πάνινη γίνεται σε συνεργασία του Δήμου Χίου με τη ΔΙΑΝΟΧ, έχοντας την υποστήριξη του Ιδρύματος Θάλασσα, της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού και την ευγενική συνδρομή των Πολιτιστικών Συλλόγων Βολισσού και Παρπαριάς.

Η έναρξη της δράσης θα πραγματοποιηθεί με μια ιδιαίτερη εκδήλωση στην κεντρική πλατεία της Βολισσού την Τετάρτη 17 Αυγούστου στις 19:00. Θα μιλήσει η κ. Βέρα Αλεξανδροπούλου από το Ίδρυμα θάλασσα για την καλή πρακτική της Αλοννήσου, και θα προβληθεί ταινία από τη ταινιοθήκη της ΕΛΕΤ με τίτλο: «Το πανόραμα οικολογικών ταινιών ταξιδεύει στο Αιγαίο».

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει διανομή της νέας πάνινης τσάντας, η οποία θα φέρει το σήμα του Δήμου από τη μια πλευρά, και από την άλλη ένα χαρακτικό με την εικόνα της Βολισσού.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ