19.12.2013 11:56

Έμπλεξαν στις Κυριακές που δεν ήθελαν

ΑΠΟΔΕΧΟΜΕΝΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Σε μια πραγματικά δυσάρεστη για τα δεδομένα της αγοράς και των καταναλωτών κατάσταση έχει περιέλθει ο Εμπορικός Σύλλογος Χίου καθώς σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα δεν μπορεί να λειτουργήσει νόμιμα τα καταστήματα την τελευταία Κυριακή του χρόνου.

Αιτία όπως φαίνεται είναι η τοποθέτησή του πριν περίπου 2 μήνες στο ζήτημα της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές, όπου τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Χίου στάθηκαν αρνητικά σε κάθε ενδεχόμενο να ανοίξουν τα καταστήματα περισσότερες Κυριακές από όσες προβλέπει ο νόμος, παρά το ότι το υπουργείο  παραχωρούσε τη δυνατότητα πληθώρας επιλογών.

Τώρα, με βάση και την απόφαση που υπέγραψε η Περιφέρεια και απέστειλε στο υπουργείο Ανάπτυξης (μετά από εισήγηση του Εμπορικού Συλλόγου Χίου) διαφοροποίηση δεν μπορεί να υπάρξει. Τα καταστήματα, με εξαίρεση αν προκύψει κάποια σοβαρή έκπληξη, δεν μπορούν να λειτουργήσουντην τελευταία Κυριακή που απομένει μέχρι να τελειώσει το έτος και έτσι στερούν από το καταναλωτικό κοινό την επιλογή να πραγματοποιήσει κάποιες τελευταίες ίσως αγορές.

Η έλλειψη πρόνοιας και διορατικότητας γύρω από τα ζητήματα της αγοράς έχει προκαλέσει εκνευρισμό στους ιδιοκτήτες καταστημάτων που «πόνταραν» στην επιθυμία των καταναλωτών να επενδύσουν τα λιγοστά τους χρήματα σε αγορές δώρων και αναγκαίων προϊόντων και προφανώς τώρα θα είναι αδύνατον.

Είναι προφανές πως αλλαγή δεν μπορεί να υπάρξει, καθώς σε παρόμοια περίπτωση όπου ο αντιπεριφερειάρχης Κρήτης κ. Κουκιαδάκης υπέγραψε έκτακτη άδεια λειτουργίας για τα καταστήματα του Ηρακλείου τις ημέρες των εορτών, το υπουργείο άσκησε δίωξη και τώρα κατηγορείται με αργία από τον αυτοδιοικητικό βαθμό του. Κάτι παρόμοιο ο Κ. Γανιάρης σίγουρα δεν θα ήθελε να του συμβεί...

Παράλληλα όμως, μερίδα των εμπόρων δηλώνουν ότι παρά την απαγόρευση θα ανοίξουν τα καταστήματά τους θεωρώντας ότι το υπουργείο χρησιμοποίησε τεχνάσματα.

Εφόσον με κάποιο τρόπο προκύψει λύση, ο Εμπορικός Σύλλογος θα ενημερώσει ανάλογα και το καταναλωτικό κοινό για το θέμα ώστε να μπορέσει να προγραμματίσει τις αγορές του. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ