1.4.2015 14:42

Εμφύλιος στους Οικοδόμους για τη συμπόρευση με το ΚΚΕ

Σε διαμάχη μεταξύ της διοίκησης του Σωματείου Οικοδόμων και των μελών της παράταξης «Ταξική Ενότητα Οικοδόμων», μετατράπηκε η προ ημερών δημόσια ανακοίνωση του σωματείου που κρατούσε αποστάσεις από το ΚΚΕ και την παράσταση διαμαρτυρίας που διοργάνωνε στον ΟΑΕΔ.

Με ανακοίνωσή τους 4 μέλη της «Ταξικής Ενότητας» και συγκεκριμένα οι Μ. Ρέππας, Ξ. Αξιώτης, Ν. Μερούσης, Στ. Μαστροπέτρος κάνουν λόγο για «συνδικαλιστική ανηθικότητα» σημειώνοντας ότι «ενώ πλειοψηφία του σωματείου ψήφισε ομόφωνα την πρόταση της Ταξικής Ενότητας Οικοδόμων , μετά βγήκε στα ΜΜΕ και την καταδίκασε».

«Το Σωματείο Οικοδόμων βάζει πλάτη στα σχέδια της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Μετά την άρνησή τους για παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΑΕΔ,  για να παρθούν μέτρα για τους ανέργους και για σφράγιση των ανασφάλιστων βιβλιάριων στο Ι.Κ.Α.   έρχεται προκλητικά σήμερα η κυβέρνηση και βάζει χέρι στα 120εκ. ευρώ του αποθεματικού του οργανισμού και τα μετατρέπει σε κρατικά ρέπος μέσω της Τράπεζας της Ελλάδος.

Το ζήτημα είναι αμιγώς πολιτικό και δεν αφορά μόνο τον ΟΑΕΔ αλλά στο σύνολο των ασφαλιστικών ταμείων και όλους τους εργαζόμενους. Ο κύριος στόχος για τα αποθεματικά, τον ιδρώτα των εργαζομένων δηλαδή, είναι να πάνε στις τσέπες των δανειστών για ένα δάνειοι που δεν δημιουργήσαμε! Το PSIδεν το ξεχνάμε! Πριν 3 χρόνια έκαναν φτερά 13 δις. Ευρώ σε μία νύχτα! Επικαλούμαστε μάλιστα δήλωση του Γ. Ρωμανιά στις 21 /3/2015 ότι «ο Βενιζέλος εξαπάτησε τους βουλευτές το Φλεβάρη του 2012 για να ψηφίσουν το PSI και ότι θα  συσταθεί ειδικός μηχανισμός στήριξης για να καλύψει τις απώλειες, που ουδέποτε έγινε». Αυτό που πρέπει να επισημάνουμε είναι το εξής : Τα 116 εκ. ευρώ μαζεύτηκαν από την κατάργηση των οικογενειακών επιδομάτων.

Καλούμε τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα από την πλειοψηφία του Σωματείου μας όπου σε σύμπλευση με την κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας», προσπαθεί να βάλει στο ίδιο τσουβάλι τα συμφέροντα των εργατών με τα συμφέροντα των αφεντικών. Δηλώνομε προς πάσα κατεύθυνση ότι η εργατική τάξη δεν είναι Ιφιγένεια για να  την αφήσουμε να τη θυσιάσουν στο βωμό της καπιταλιστικής ανάκαμψης !

Καμία αναμονή – καμία ανοχή στη συνέχιση της ίδιας πολιτικής

Πάλη για ανάκτηση όσων χάσαμε – για τον κόσμο που έχουμε ανάγκη».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ