2.7.2012 15:27

Εμφύλιος για τις διαβάσεις πεζών (ΗΧΗΤΙΚΟ)

- ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΙΟΥ

 

Μία επιστολή εθελοντικών φορέων σχετικά με το κυκλοφοριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν καθημερινά εκατοντάδες πεζοί, ΑΜΕΑ αλλά και οδηγοί οχημάτων στο κέντρο της πόλης ήταν αρκετή για να πυροδοτήσει διαμάχη μεταξύ της Δημοτικής Αρχής Λαμπρινούδη και των συλλόγων «Φίλοι του πεζού», «’Ελιξ» και «Ποδηλατείν» που τη συνέταξαν.

Στην ίδια επιστολή και οι τρεις φορείς καυτηριάζουν την ανυπαρξία διαβάσεων πεζών σε μία περίοδο όπου το νησί είναι γεμάτο από επισκέπτες και η κίνηση είναι αυξημένη ενώ μεταξύ άλλων διαμηνύουν ότι εάν μέχρι την ερχόμενη ερχόμενη Δευτέρα 9/7 δεν βαφτούν οι διαβάσεις τότε θα το κάνουν οι ίδιοι.

Αναλυτικά στην επιστολή αναφέρουν:

«Κύριε Δήμαρχε,

Η κυκλοφορία στο κέντρο της πόλης έχει γίνει μαρτύριο. Τα άτομα με ειδικές Ανάγκες, οι ηλικιωμένοι, τα παιδιά, οι μητέρες με βρέφη, οι επισκέπτες, βρίσκονται διαρκώς μπροστά σε κίνδυνο να τραυματιστούν σοβαρά εξ αιτίας της αδιαφορίας τόσο των οδηγών οχημάτων όσο και των υπηρεσιών του Δήμου Χίου οι οποίες δεν επιβάλλουν τους στοιχειώδεις κανόνες που προβλέπει ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας.

Επειδή βαρεθήκαμε να περιμένουμε κι επειδή η ζωή έχει αξία, ενημερώνουμε το Δήμο της Χίου ότι εάν μέχρι τις 9 Ιουλίου 2012 δεν έχουν βαφτεί οι διαβάσεις πεζών στο κέντρο της πόλης, αλλά και στους σημαντικούς κόμβους βόρεια και νότια, εμείς τη Δευτέρα 11 Ιουλίου 2012, στις 10 το πρωί, θα ξεκινήσουμε να βάφουμε διαβάσεις, αρχίζοντας απ’ αυτές που βρίσκονται εμπρός στο γραφείο σας.

Οι διαβάσεις πεζών δείχνουν σεβασμό στην Αξία του ανθρώπου κι εμείς δεν μπορούμε να μένουμε αδιάφοροι.

Θα απευθυνθούμε στην Τροχαία για να διευκολύνει το έργο μας.»

Με τιμή

«Φίλοι του Πεζού», «Έλιξ», «Ποδηλατείν» «Διάφοροι μεμονωμένοι πολίτες»

Η επιστολή παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με τους συντάκτες της είχε χαρακτήρα παρότρυνσης και όχι επίπληξης ή αντιπολίτευσης πυροδότησε την άμεση αντίδραση από τον δήμαρχο Χίου Π. Λαμπρινούδη, ο οποίος εκδίδοντας απάντηση ανέφερε:

«Σε συνέχεια εγγράφου σας στις 29/6/2012, σας γνωρίζουμε ότι είναι συνεχής η προσπάθεια του Δήμου για τον εξωραϊσμό και ευπρεπισμό της πόλης και των οικισμών του δήμου μας.

Θεωρούμε ότι, ίσως, εσείς είστε οι μόνοι που δεν το έχετε αντιληφθεί.

Σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία, χωρίς πόρους και επαρκές ανθρώπινο δυναμικό,

προσπαθούμε με τα μέσα που διαθέτουμε να ανταποκριθούμε στα προβλήματα και τις ανάγκες των δημοτών μας.

Τον περασμένο Μάρτιο έγιναν παρεμβάσεις στις διαγραμμίσεις, βάψιμο των πεζοδρομίων και στις διαβάσεις πεζών και πρόσφατα στο Δ.Σ. στις 25/6/2012 ψηφίσθηκε νέα πίστωση, για τον

ίδιο σκοπό.

Μετά λύπης μας όμως, διαπιστώνουμε ότι ουδέποτε οι φορείς, τους οποίους εκπροσωπείτε, έχουν αναδείξει ή σχολιάσει θετικές πρωτοβουλίες της δημοτικής αρχής.

Επιδεικνύετε μια μεμψίμοιρη αντιπολιτευτική τακτική, χωρίς να επιδιώκετε ειλικρινή συνεργασία με το Δήμο.

Περιορισθείτε λοιπόν σε όσα ορίζονται στο καταστατικό των συλλόγων σας και να

είστε βέβαιοι ότι η δημοτική αρχή δεν θα σας απογοητεύσει.

Τέλος, και χωρίς να επιθυμούμε να σας κάνουμε υποδείξεις, θα περιμέναμε την ενεργή συμμετοχή σας στις προσπάθειες του δήμου για τον καθαρισμό των περιαστικών δασών, των παραλιών και των κοινοχρήστων χώρων, την οποία δυστυχώς δεν είδαμε.»

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΙΟΥ

ΠΟΛΥΔΩΡΟΣ

ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΗΣ

 

Διαφωτιστική πάντως ήταν η σημερινή δήλωση της προέδρου του Έλικα Γ. Αργυρούδη, η οποία μιλώντας τηλεφωνικά στον «π» έσπευσε να διευκρινίσει ότι η επιστολή είχε σκοπό να υπενθυμίσει στο Δήμο την ανυπαρξία διαβάσεων πεζών προκειμένου το πρόβλημα να επιλυθεί άμεσα.

«Όλοι κρίνουμε και όλοι κρινόμαστε. Εμείς κάνουμε κριτική ως άνθρωποι και ως πολίτες που ζούμε σε αυτό το νησί, θέλοντας να λυθεί ένα από τα πολλά προβλήματα της πόλης. Έχουμε κάθε δικαίωμα να ζητάμε τα αυτονόητα», ανέφερε η ίδια λέγοντας παράλληλα ότι ισχύει η δέσμευση των συλλόγων ότι αν μέχρι τις 9/7 δεν βαφούν οι διαγραμμίσεις και οι διαβάσεις τότε θα το κάνουν μόνοι τους.

Ακούστε αναλυτικά τις δηλώσεις της προέδρου του «Έλικα» Γ. Αργυρούδη, στον «π». 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ