5.6.2013 13:32

Εμφύλιος για το νερό που δεν έχουμε!

• ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΙΕΣΟΥΝ ΠΡΟΣ ΠΑΣΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Η ΔΙΚΤΥΩΣΗ ΤΟΥ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ, Η ΚΑΛΑΜΩΤΗ ΣΗΚΩΝΕΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΛΟΓΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΟΥ ΚΑΤΡΑΡΗ

Τα πρωτεία από το νερό του Κατράρη διεκδικεί και πάλι η Καλαμωτή εκφράζωντας διαφωνίες για το γεγόνος ότι ο προτεινόμενος σχεδιασμός από την Περιφέρεια θα δίνει νερό και στα χωριά της Ιωνίας.      

Με έγγραφο που απευθύνει στο δήμο Χίου και τη ΔΕΥΑΧ, απαιτεί να τηρήσουν την υπόσχεση που τους έχουν δώσει και να διαβεβαιώσουν την κοινότητα Καλαμωτής εγγράφως  ότι θα έχουν προτεραιότητα στη σύνδεση, όταν ολοκληρωθεί η κατασκευή των δικτύων. Ακόμη ζητάει την αποστολή κλιμακίου που θα δώσει τις τεχνικές κατευθύνσεις για τη σύνδεση και θα  λύσει τις δυσκολίες που υπάρχουν.

Μεταξύ άλλων στο έγγραφο ο πρόεδρος της κοινότητας Γιάννης Ράγκος, υπενθυμίζει ότι η Καλαμωτή νοικιάζει στη ΔΕΥΑΧ τις δύο γεωτρήσεις του Συνεταιρισμού των Μαστιχοπαραγωγών της, αλλά το δίκτυο της τροφοδοτείται με το ακατάλληλο νερό της μιας από αυτές.

«Επομένως – τονίζεται στο έγγραφο -  οι κάτοικοι της Καλαμωτής δεν θα ανεχθούν να παρέχεται νερό ύδρευσης σε οποιασδήποτε άλλη περιοχή, πριν να πάρουν οι ίδιοι, που θα υποστούν και τις πολλές και τεράστιες κακές συνέπειες της κατασκευής του φράγματος στην περιοχή τους».

Εμμένουν οι Ίωνες

Τα τοπικά συμβούλια της Δημοτικής Ενότητας Ιωνίας, εμμένουν στο αίτημα τους, θεωρούν παράλογο να εξαιρεθούν και έχουν ζητήσει από τη ΔΕΥΑΧ μετά από την τοποθέτηση του ταχυδιυλιστηρίου να προβλεφθεί η κατασκευή δικτύου που θα εξασφαλίζει και τη δική τους υδροδότηση.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ