6.4.2012 14:19

Έμφραγμα...!!!

• ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ, Η ΠΝΟ ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑ Μ. ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ Μ. ΤΕΤΑΡΤΗ

«Έμφραγμα» προκαλεί η απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας να πραγματοποιηθεί κανονικά η 48ωρη απεργία τη Μεγάλη Τρίτη και τη Μεγάλη Τετάρτη.

Έπειτα από μία θυελλώδη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ, που τελείωσε λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι, τα ναυτεργατικά σωματεία δια βοής αποφάσισαν να μην ανατρέψουν την απόφασή τους.

Οι ναυτεργάτες είπαν ότι δεν προστέθηκε κάτι καινούργιο στη συνάντηση που είχαν με την Άννα Διαμαντοπούλου, τον Ανδρέα Λοβέρδο και τον Γιώργο Κουτρουμάνη. 

Ο γενικός γραμματέας της ΠΝΟ, Γιάννης Χαλάς, δήλωσε ότι «εξετάστηκαν οι αντιπροτάσεις της κυβέρνησης και χωρίς να τεθεί σε ψηφοφορία το θέμα, αποφασίσαμε να γίνει η 48ωρη. Όσα μας είπαν χθες οι υπουργοί δεν μας ικανοποίησαν».

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού δήλωσε στο protothema.gr: «Η Εκτελεστική Επιτροπή επαναβεβαίωσε τις αποφάσεις της. Προχωράει στην οργάνωση της απεργίας με αποφασιστικό τρόπο με αποστολή κλιμακίων».

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικής Ναυτιλίας, Αντώνης Νταλακογιώργος, τόνισε ότι το θέμα δεν τέθηκε σε ψηφοφορία, αφού οι ναυτεργάτες δεν ικανοποιήθηκαν από τις απαντήσεις της κυβέρνησης.

Επειτα από μια συνεδρίαση που διήρκεσε περίπου δύο ώρες, με διαφωνίες, αντεγκλήσεις μεταξύ των συμμετεχόντων και μεγάλη ένταση, οι συνδικαλιστές της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν την απεργία σύμφωνα με τον προγραμματισμό.

Η 48ωρη κινητοποίηση των ναυτικών, κατά τη διάρκεια της οποίας τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια, προγραμματίζεται για την Μεγάλη Τρίτη και τη Μεγάλη Τετάρτη. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ