23.5.2013 11:52

Έμειναν οι μισοί

ΑΠΟΔΕΚΑΤΙΣΜΕΝΗ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Ο Ιούνιος σηματοδοτεί την έναρξη ενός δύσκολου καλοκαιριού για την Υπηρεσία Καθαριότητας που είναι αναγκασμένη να βρει τις ισορροπίες της ανάμεσα στο κατακερματισμένο αριθμητικά προσωπικό της και στις αυξημένες ανάγκες της θερινής περιόδου.
Η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου, θα μείνει με το μισό προσωπικό στο τέλος του μήνα, αφού λήγουν οι συμβάσεις των εποχικών υπαλλήλων και από το Υπουργείο Εσωτερικών ακόμη δεν έχει δοθεί το πράσινο φως για την πρόσληψη νέων υπαλλήλων.
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να πάρει στα χέρια του όσο το δυνατόν πιο σύντομα την περιβόητη υπουργική απόφαση για να ξεκινήσει η διαδικασία για την πρόσληψη 55 υπαλλήλων που θα στελεχώσουν την υπηρεσία καθαριότητας, αλλά μέχρι να γίνει αυτό όλα βαδίζουν σε τεντωμένο σκοινί. «Ακόμη κι αν έρθει η απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών αύριο, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να προσληφθεί το προσωπικό θα περάσει ένας μήνας τουλάχιστον. Σε αυτό το διάστημα θα λειτουργούμε οριακά», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Ν. Μαρτάκης.

Με τους μισούς

Αυτή τη στιγμή με τους εποχικούς να αποτελούν πλειοψηφία η Υπηρεσία Καθαριότητας διαθέτει 90 υπαλλήλους. Από την 1η Ιουνίου θα σταματήσουν να εργάζονται 52 υπάλληλοι, ανάμεσα στους οποίους δυο μηχανικοί, 8-9 οδηγοί και οι υπόλοιποι εργάτες καθαριότητας. Η καθαριότητα του νησιού όλου θα πέσει με την έναρξη της θερινής περιόδου στις πλάτες 37 υπαλλήλων που θα έχουν το ωράριο τους, τις άδειες τους κ.λπ. «Οι βάρδιες αν βγαίνουν, θα βγαίνουν οριακά. Προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Ίσως αναγκαστούμε να κόψουμε κάποιο δρομολόγιο. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Αν αναλογιστεί κανείς ότι μόνο ο πρώην Δήμος Χίου είχε προσωπικό πάνω από 100 άτομα κι εμείς πρέπει να καλύψουμε με τους μισούς όλο το νησί, μπορεί να καταλάβει τι αντιμετωπίζουμε» δήλωσε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος.

Έκκληση στους δημότες

 

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά οι υπάλληλοι έχουν να αντιμετωπίσουν και την αδιαφορία έως αναισθησία όλων μας, αφού συνεχίζουμε παρά τις επανειλημμένες ανακοινώσεις να πετάμε ότι δε μας χρειάζεται από ξερά κλαδιά και χόρτα μέχρι καναπέδες στους κάδους δυσχεραίνοντας ακόμη περισσότερο το έργο τους.
«Ζητάμε να μην πετούν τίποτα έξω από τους κάδους. Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Σε όλο τον Καρφά σήμερα οι κάδοι ήταν γεμάτοι με κλαδιά. Από δω και στο εξής όποιος πετά, θα πληρώνει πρόστιμο. Θα εφαρμοστεί ο κανονισμός καθαριότητα. Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι», ανέφερε αγανακτισμένος πλέον ο αντιδήμαρχος προαναγγέλλοντας βαριές λυπητερές, έως και 300 ευρώ για τους παραβάτες.
 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ