23.8.2012 15:16

Ελπίδες για έλεγχο του μετώπου μέχρι το βράδυ της Πέμπτης (ΒΙΝΤΕΟ)

Καλυτερεύουν οι συνθήκες σε ότι αφορά το πύρινο μέτωπο που μαίνεται στη κεντρική Χίο για 6η συνεχή ημέρα. Σήμερα το μεσημέρι η πυρκαγιά έκαιγε στις Μπαμπακές με κατεύθυνση προς τα βόρεια με τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα 2 ελικόπτερα Kamov και 1 ελικόπτερο Chinook να πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού στην καρδιά του μετώπου που κινείται απειλητικά προς το Γιαννάκι.

Το ενθαρρυντικό είναι ότι η σταθερή πορεία του πύρινου μετώπου βοήθησε ώστε προηγουμένως οι εθελοντές και οι πυροσβέστες υπό την καθοδήγηση του Υπαρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος και με τη βοήθεια των μηχανημάτων του Στρατού να μπορέσουν να ανοίξουν αντιπυρικές ζώνες.

Σημαντική για 6η μέρα συνεχίζει να είναι η βοήθεια των εθελοντικών οργανώσεων που με αυταπάρνηση και παρά τη σωματική και ψυχική κούραση συνεχίζουν τον αγώνα ενάντια στις φλόγες.

Στο σημείο επιχειρούν όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις του νησιού που εργάζονται συνεχώς προκειμένου η πυρκαγιά να μην φθάσει στην περιοχή Γιαννάκι οπότε και θα σημάνει την εξάπλωσή της προς το βόρειο τμήμα της Χίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι πυροσβέστες από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Γιάννενα, Μυτιλήνη και Σάμο, αποχώρησαν από το νησί μας και αντικαταστάθηκαν από άλλους από Πάτρα, Αίγιο και Τρίκαλα. 

Watch live streaming video from politischios at livestream.com

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ