20.7.2018 9:47

ΕΛΜΕ Χίου: «Αν κάποιοι έχουν αποφασίσει το κλείσιμο του Οικοτροφείου Οινουσσών να το καταθέσουν ευθέως»

Με ομόφωνη απόφαση και των επτά μελών του συμβουλίου της ΕΛΜΕ συγκλήθηκε η παρακάτω ανακοίνωση, αναφορικά με το Οικοτροφείο Οινουσσών.

«Στο εν λόγω έγγραφο αποτυπώθηκε η ξεκάθαρη θέση της για την ύπαρξη οικοτροφείου στις Οινούσσες. Επίσης στο πλαίσιο της Δημοκρατίας και της Συνταγματικά κατοχυρωμένης   ελευθερίας που έχουν και τα συνδικαλιστικά όργανα στο να εκφέρουν άποψη, που δεν προσβάλει την υπόληψη κανενός προσώπου, κατέθεσε μία πρόταση αναφορικά με την πηγή χρηματοδότησης του οικοτροφείου. Στο πλαίσιο αυτής της χρηματοδότησης, δηλαδή από το Υπουργείο Παιδείας ή  από εποπτευόμενο φορέα αυτού όπως είναι το ΙΝΕΔΙΒΙΜ, και με δεδομένη την αδυναμία του Δήμου Οινουσσών να ανταποκριθεί στην παροχή δωρεάν διαμονής και σίτισης στους εκπαιδευτικούς βάση του  άρθρου 32 του Ν. 4483/2017, διατύπωσε το αίτημα ώστε η όποια διεκδίκηση κρατικής χρηματοδότησης να συμπεριλάβει και την κάλυψη της ανωτέρω ανάγκης.

Δεν αντιλαμβανόμαστε ποιους ενόχλησε και γιατί η εν λόγω ομόφωνη θέση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Χίου. Αν κάποιοι ενδεχομένως έχουν αποφασίσει το κλείσιμο του οικοτροφείου ή το να μην υπάρξει δυνατότητα διαμονής και σίτισης εκπαιδευτικών σε αυτό να το καταθέσουν ευθέως και να μην προσπαθούν να μετακυλήσουν ευθύνες, ολιγωρίες και σκοπιμότητες άλλων στην ΕΛΜΕ Χίου».

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ