31.1.2013 8:21

ΕΛΜΕ ΧΙΟΥ: "Υποβαθμίζουν τη δημόσια υγεία"

 
"Με τον Οργανισμό του Νοσοκοκομείου Χίου που δημοσιεύτηκε ήδη σε ΦΕΚ, ο βασικός θεσμός δημόσιας υγείας της Χίου  υποβάλλεται σε έναν σοβαρό «ακρωτηριασμό».
Αντί  μετά την ραγδαία αύξηση  του όγκου του έργου που επιτελείται στα δημόσια νοσοκομεία ελέω μνημονίου, να έχουμε αύξηση των θέσεων των γιατρών, διαπιστώνουμε  ότι οι θέσεις  μειώνονται σε ποσοστό αρκετά πάνω από 10%.
Πρόκειται για ένα σαφέστατο βήμα υποβάθμισης της λειτουργίας και υπονόμευσης της προοπτικής του Νοσοκομείου Χίου, το οποίο προστίθεται σε μια σειρά αρνητικών εξελίξεων όπως:
·        το μνημονιακό κούρεμα-υφαρπαγή της περιουσίας του Σκυλίτσειου
·         τον ανύπαρκτο πρακτικά ΕΟΠΥΥ στη Χίο
·        την πολιτική για το φάρμακο που υποχρεώνει τους πολίτες να προσπαθούν να πληρώνουν μόνοι τους τη φαρμακευτική δαπάνη
Διαπιστώνουμε ότι η μόνη λογική που διέπει την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας είναι η «συρρίκνωση» του ΕΣΥ και η δραστική περικοπή των δημόσιων δαπανών υγείας με αποκλειστικό στόχο την τήρηση των μνημονιακών δεσμεύσεων.
Η ΕΛΜΕ Χίου συμμετέχει στην κινητοποίηση των εργαζομένων προκειμένου να διαμαρτυρηθούμε για την απαράδεκτη κατάσταση της υγειονομικής μας περίθαλψης, του ΕΟΠΥΥ και του Εθνικού Συστήματος Υγείας.
Η πολιτική του Μνημονίου που υποβαθμίζει όλα τα κοινωνικά δημόσια αγαθά όπως της Παιδείας και της Υγείας πρέπει να ανατραπεί".

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ