16.6.2016 16:57

Έλλειψη εθελοντών και χρημάτων

Η ΟΜΙΚΡΟΝ «ΠΑΓΩΣΕ» ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΑΙ ΑΠΕΥΘΥΝΕΙ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΝΕΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ

Η οικονομική και κοινωνική κρίση έχει αρχίσει να επηρεάζει και τον εθελοντισμό. Τα πρώτα σημάδια εξουθένωσης των εθελοντών γίνονται ήδη εμφανή, ο αγώνας για την επιβίωση λυγάει ακόμη και σίδερα. Άνθρωποι που έχουν αποδείξει τις ευαισθησίες κουράστηκαν να παλεύουν μόνοι και  αναγκάζονται πια  να κοιτάξουν περισσότερο τις ατομικές και οικογενειακές τους ανάγκες.

Το φαινόμενο έχει επηρεάσει και την Ομάδα Εθελοντών Πυροσβεστών ΟΜΙΚΡΟΝ, η οποία αναγκάστηκε λόγω της οικονομικής κρίσης να παγώσει το πρόγραμμα αξιοποίησης των εγκαταστάσεων των παλιών σφαγείων, των φυτοτεχνικών παραγωγικών κατασκευών, των περιπατητικών διαδρομών και της γενικότερης  αξιοποίησης της έκτασης  που έχει παραχωρήσει ο δήμος.

Βάρδιες

Με δυσκολία πλέον καλύπτει ακόμη και τις βάρδιες πυροπροστασίας στο δάσος των Ρεστών – Κλειδούς. Κάθε απόγευμα  από τις 17:00 έως και τις 21:00 οι εθελοντές  είναι στις θέσεις τους, αλλά και οι βάρδιες πλέον βγαίνουν με το σταγονόμετρο. Η καλή διάθεση υπάρχει, αλλά λείπουν οι  20 εθελοντές που έχουν αποχωρήσει το τελευταίο διάστημα.

Ρεφενέ

Ο πρόεδρος Νίκος Ροδάκης ελπίζει και εύχεται να έχουμε ομαλό καλοκαίρι, χωρίς φωτιές, γιατί θα είναι δύσκολο να επανδρωθούν και να συντηρηθούν επαρκώς τα τρία αυτοκίνητα πυρόσβεσης.

«Τα δύο μας έχουν παραχωρηθεί από το δήμο, το ένα είναι δικό μας, αλλά πληρώνουμε τα περισσότερα έξοδα με ρεφενέ μεταξύ μας. Υπάρχει μια βοήθεια, αλλά δεν επαρκεί, θα πράξουμε ανάλογα με τις εξελίξεις. Το σημαντικό είναι μας πλαισιώσουν νέοι  εθελοντές, να έλθει κοντά μας κόσμος».

Αυτό το κλίμα είναι ένας από τους λόγους που δεν τους επιτρέπουν να προγραμματίσουν θερινές εκδηλώσεις, αλλά αν τους προταθεί κάποια δεν θα την απορρίψουν. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ