20.7.2012 15:17

Έλλειψη δημόσιων τουαλετών

Με παραστατικότατο τρόπο, ο Μ. Φύσσας μας μιλάει με αντιπαραβολή δύο πραγματικών γεγονότων, για την έλλειψη δημόσιων ουρητηρίων στην πόλη της Χίου, θίγοντας μια σημαντική έλλειψη για την περιοχή μας.
 «Σε κάποια ευρωπαϊκή πόλη του Βελγίου, την Αμβέρσα είχαμε βγει για μπύρες μια παρέα ναυτικοί Κατά τις 2 τα ξημερώματα κινήσαμε για το καράβι. Όπως βγήκαμε στο δρόμο κάποιος από την παρέα θυμήθηκε ότι έπρεπε να είχε ουρήσει και αντί να επιστρέψει πίσω στο μπαρ να κάνει την ανάγκη του κόλλησε σε μια σκοτεινή γωνιά ενός κτιρίου και άρχισε να την καταβρέχει ανακουφιζόμενος.
Για κακή μας τύχη όμως εμφανίσθηκε ένα περιπολικό της αστυνομίας και έπιασε επ’ αυτοφώρω το συνάδελφο μας αλλά και εμάς που τον περιμέναμε να ανακουφισθεί ως συνένοχους
Έτσι το κρίνανε
Ωχ την κάναμε από κούπες σκέφτηκα και θα γίνουμε και ρεζίλι,.. θα πληρώνουμε και πρόστιμα…. θα μας βγει ξινή η μπύρα.
Οι αστυνομικοί ήταν ευγενέστατοι μας έβαλαν στο περιπολικό και ξεκινήσαμε
Είπα … «παιδιά μέσα θα μας κλείσουνε»
Αλλά ω του θαύματος σταματήσαμε σε ένα σημείο που υπήρχε φωτεινή σήμανση για ουρητήρια
Τα επισκεφθήκαμε σαν να ήταν μουσείο τέχνης.
Μετά μπήκαμε στο περιπολικό και συνεχίσαμε τη βόλτα ως που φθάσαμε σε ένα άλλο ουρητήριο που μας το δείξανε πάλι
Και τελικά συνεχίσθηκαν οι επισκέψεις σε όλα τα ουρητήρια της πόλης μέχρι τις 6 το πρωί που τελείωσε η βάρδια τους
Δηλαδή ξενυχτίσαμε επισκεπτόμενοι όλα τα ουρητήρια της πόλης
Αυτή ήταν η τιμωρία μας.
Προχτές θυμήθηκα αυτή την ιστορία καθώς βρέθηκα σε δύσκολη θέση στη Χίο ….είμαι κάποιας ηλικίας .. έχω συχνουρία …και πιστοποίησα πως δεν λειτουργεί πουθενά ένα δημοτικό ουρητήριο.
Δηλαδή αν με έπιανε η αστυνομία να ουρώ σε κάποιο τοίχο απελπισμένα ….τι θα μου έλεγε η τι θα μου πρότεινε η τι θα μου έδειχνε; Θα ήθελα μιαν απάντηση».

Την περιμένουμε κι εμείς.
 
ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ
 
"Σε απάντηση δημοσιεύματος στην εφημερίδα σας, αναφορικά με τις δημόσιες τουαλέτες, σας γνωρίζουμε ότι στην πόλη λειτουργούν σε δύο σημεία: στον δημοτικό κήπο και στην οδό Πολυχρονοπούλου, οι οποίες παραμένουν ανοιχτές από το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ τη θερινή περίοδο (έως τις 18.30 το χειμώνα), σε διπλή βάρδια, συντηρούνται δε και καθαρίζονται από το προσωπικό της Υπηρεσίας Καθαριότητας.
Παράλληλα λειτουργούν και χημικές τουαλέτες, ενοικιασμένες από το Δήμο Χίου, σε διάφορα σημεία της πόλης (στο ΝΟΧ, στο κέντρο της πόλης κλπ), για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των δημοτών και επισκεπτών.
Ως εκ τούτου το δημοσίευμά σας είναι ανυπόστατο και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα".

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ