10.3.2016 17:11

Ελκυστικά έθιμα ο «Αγάς» και η «Μόστρα» για τους Τούρκους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΧΙΛΙΕΣ ΟΙ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΕΣ ΑΦΙΞΕΙΣ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ

Ακατανίκητη και αδιαμφισβήτητη φαίνεται να είναι η έλξη των Τούρκων από τα Αποκριάτικα έθιμα μας , γι αυτό και οι αφίξεις τους το τριήμερο της Αποκριάς αναμένεται να φτάσουν και να ξεπεράσουν τα 1.000 άτομα.

Πρωτοκαθεδρία η Μόστρα

Η Μόστρα, αποτελεί την κύρια καρναβαλική εκδήλωση στο νησί, την οποία οι Τούρκοι τιμούν δεόντως. Μάλιστα όσοι έχουν ξαναέρθει προηγούμενες χρονιές τολμούν να συμμετέχουν και ως καρναβαλιστές από την Παρασκευή στο ανέβασμα της Μόστρας  ντυμένοι μασκαράδες και συνεχίζουν να δίνουν το παρόν στα Θυμιανά και την Κυριακή.

Όπως δήλωσε στον "π" η υπεύθυνη του Γραφείου Τουρισμού του Δήμου Χίου Ρ. Παγούδη: «περιμένουμε ότι οι αφίξεις των Τούρκων τουριστών θα ξεπεράσουν τις χίλες για το τριήμερο, όπως προκύπτει από τις κρατήσεις στα γραφεία", υποστηρίζοντας παράλληλα ότι το προσφυγικό δεν έχει επηρεάσει κι είναι πολύ δύσκολο να επηρεάσει αρνητικά την τοπική τουριστική αγορά.

Γεμάτα τα πλοία

Γεμάτα αναμένεται να φτάνουν τα καραβάκια Παρασκευή και Σάββατο από την Τουρκία. "Μόνο το δικό μας πρακτορείο έχει περίπου 250 αφίξεις κι ανάλογη είναι η εικόνα και στους άλλους. Το ζήτημα είναι να μην μας τα χαλάσει πάλι ο καιρός και δεν πραγματοποιηθεί η Μόστρα",είπεστον "π" η Αργ. Σπανολιού από το SunriseTours.

Πλήρη τα ξενοδοχεία

Ενδεικτικό του κλίματος είναι η πληρότητα στο Ξενοδοχείο "Χανδρής". "Είμαστε γεμάτοι εδώ και δέκα- δεκαπέντε μέρες. Περίπου 100 άτομα θα έρθουν μόνο στο ξενοδοχείο μας από Τουρκία για τις Απόκριες. Οι περισσότερες κρατήσεις είναι για το Σάββατο, ελάχιστοι θα μείνουν και την Κυριακή", δήλωσε στον 'π' ο διευθυντής του ξενοδοχείου "Χανδρής" Γ. Νέος.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ