29.8.2012 18:26

Ελεύθερη πτώση στην ακτοπλοϊα

-7,2% Η ΕΠΙΒΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗ ΧΙΟ TO 2012

Η οικονομική κρίση δεν άφησε αλώβητη ούτε την ακτοπλοΐα.
Οι ελπίδες ότι η κίνηση θα πήγαινε καλύτερα διαψεύστηκαν αφού σε κάποιους προορισμούς η πτώση αγγίζει και το 30%.
Ακόμα και την εβδομάδα του 15Αυγουστου έφυγαν από το λιμάνι του Πειραιά περίπου 10 χιλιάδες λιγότεροι επιβάτες σε σχέση με το 2011, ποσοστό που φθάνει το 13%.
Η πτώση όμως μεταφέρθηκε και στα περιφερειακά λιμάνια με τη Μυτιλήνη να φθάνει ποσοστό μείωσης της τάξεως του 18,9% ενώ σε ότι αφορά τη Χίο η μείωση άγγιξε το 7,3% αφού πέρυσι επισκέφθηκαν το νησί συνολικά 82.000 επιβάτες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ενώ φέτος περί τους 76.000.
Από την άλλη η οικονομική δυσπραγία των Ελλήνων σε συνδυασμό με τα αυξημένα λειτουργικά κόστη των πλοίων που οφείλονται κυρίως στην ανοδική  τιμή των καυσίμων είχαν ως αποτέλεσμα η πλειονότητα των εταιριών ακτοπλοΐας να σημειώσουν ζημιές εκατομμυρίων ευρώ .
Την ίδια ώρα πάντως που σύμφωνα με τα αθηναϊκά ΜΜΕ αναμένεται μέσα στο προσεχές διάστημα η πτώχευση τουλάχιστον μίας εταιρείας,  ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κ. Μουσουρούλης προανήγγειλε από τη Βουλή, αλλαγές στον τρόπο δρομολόγησης των πλοίων. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ