1.6.2012 9:45

Ελεύθερη διάθεση τυροκομικών μόνο στη λαϊκή αγορά

• ΝΕΑ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ ΦΤΑΝΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΗ ΛΑΪΚΗ

Μικρό φως στο αδιέξοδο που έχουν περιέλθει οι κτηνοτρόφοι, η παραγωγή των οποίων δεν είναι δυνατόν να απορροφηθεί από τα εργοστάσια γάλακτος του νομού, έδωσε η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Εκεί αποσαφηνίστηκε ότι ήδη από τον περασμένο Μάρτιο παρέχεται η δυνατότητα στις μάντρες να νομιμοποιηθούν από τους ιδιοκτήτες τους (στις περισσότερες περιπτώσεις η ιδιοκτησία ανήκει στο Δήμο Χίου) με νέα περίοδο χάριτος τριετίας.
Κυρίως όμως διευκρινίστηκε ότι υπάρχει δυνατότητα διάθεσης των γαλακτοπαραγωγών προϊόντων τους, με άδεια που εκδίδεται από την Περιφέρεια, με απαραίτητη όμως προϋπόθεση το προϊόν να διατίθεται σε τοπική λαϊκή αγορά. Η εξέλιξη αυτή δίνει νέα επιπλέον ώθηση στο αίτημα που εδώ και καιρό υποβόσκει στην τοπική κοινωνία, για την ανάγκη ίδρυσης και λειτουργίας εκ μέρους του Δήμου λαϊκής αγοράς, θέμα που φαίνεται ότι προς το παρόν έχει παραπεμφθεί επ’ αόριστον στις καλένδες, καθώς ο αντιδήμαρχος Χίου που είχε αναλάβει την υπόθεση δεν έχει ενημερώσει επίσημα για καμία εξέλιξη.
«Δεν αποκλείεται να υπάρχει δυνατότητα διακίνησης μικρών ποσοτήτων και σε super market», τονίζει με δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης, Κ. Γανιάρης, ο οποίος παραπέμπει για οριστική απάντηση στο ερώτημα σε διερεύνηση του από τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Περιφέρειας εντός των επομένων ημερών. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ