3.6.2013 15:34

«Ελεγχόμενη» με δύο μέτρα και δύο σταθμά;

- “ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ” ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΕΙ Ο ΠΟΛ. ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΗΣ

Με ερωτηματικά και σκιές φαίνεται ότι ξεκινάει η εκ νέου εφαρμογή του μέτρου της ελεγχόμενης στάθμευσης από 15 Ιουνίου στο κέντρο της πόλης, αφού την ίδια ώρα που η θέση στάθμευσης στο κέντρο είναι πλέον δυσεύρετη, τα ταξί έχουν καταλάβει διάφορες θέσεις στο κέντρο.

Η ανοχή που δείχνει εδώ και καιρό η δημοτική αρχή στην ομαλή και λελογισμένη διευθέτηση θέσεων στάθμευσης από τους επαγγελματίες οδηγούς μπροστά από τη Δημοτική Πινακοθήκη (8 θέσεις) αλλά και μπροστά από την πλατεία Ανδρέα Παπανδρέου (4θέσεις), έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις εξαγγελίες της περί τάξης του κυκλοφοριακού χάους και εφαρμογής του νόμου.

«Ναι μεν αλλά…»

Την παρουσία των ταξί σε σχηματισμούς παρκαρίσματος παράλογους (δεξιά- αριστερά-πλάγια) σχολίασε ο Πολ. Λαμπρινούδης στον “π”:

«Η πιάτσα απέναντι από την Εθνική Τράπεζα είναι όντως παράνομη. Ωστόσο όσες προσπάθειες και αν κάναμε να επιβάλλουμε το νόμο προσέκρουσαν στους οδηγούς που αρνούνται να βγάλουν τα οχήματα λέγοντας ότι οι 4 θέσεις στάθμευσης στην πλατεία Παπανδρέου «εθιμικά» ανήκουν στους ίδιους εδώ και 50 χρόνια», είπε ο ίδιος ενώ προσέθεσε: «Η διάθεση της δημοτικής αρχής είναι προς την κατεύθυνση εφαρμογής του νόμου. Αυτός θα εφαρμοστεί σε κάθε περίπτωση».

Ο δικός τους δρόμος…

Η ίδια εικόνα και στη Δημοτική Πινακοθήκη. Τα ταξί χωρίς καμία έγκριση έχουν μετατρέψει σε “πιάτσα” το τμήμα του δρόμου που βρίσκεται μπροστά από το κτίριο.

Μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές που εντελώς παράτυπα και με την ανοχή της Τροχαίας και της Δημοτικής Αστυνομίας, κλείνουν τελείως την οδό Αλλατίου σχηματίζοντας τριπλή λωρίδα αναμονής υποχρεώνοντας τα υπόλοιπα Ι.Χ. να βγαίνουν στην οδό Πολυτεχνείου μέσω παρακαμπτήριων οδών.

Και σε αυτή την περίπτωση ο Δήμαρχος Χίου επιβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει μέχρι στιγμής καμία τελεσίδικη απόφαση που να δικαιλογεί αυτό που συμβαίνει, αφού το συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου, δηλαδή μπροστά από την Πινακοθήκη, αποτελεί «μήλον της έριδος» μεταξύ των υπαλλήλων της περιφέρειας και των οδηγών ταξί, ενώ αναμένεται σχετική απόφαση από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Δεν υπάρχει μέση λύση

Όλοι αναγνωρίζουν το δικαίωμα των οδηγών ταξί να δουλέψουν. Αυτό είναι δεδομένο. Όμως εδώ και καιρό παραβιάζουν συστηματικά τις “κόκκινες γραμμές” ανοχής των άλλων οδηγών. Στην Κουντουριώτη, η πιάτσα στην αριστερά πλευρά πολλές φορές κλείνει παράνομα την συνδετήρια οδό με την Μητρ. Παύλου, ενώ τα 6-7 ταξί που σταθμεύουν διπλασιάζονται, μπλοκάροντας επειδικτικά το ένα από τα δυό ρεύματα καθόδου της Κουντουριώτη (οι οδηγοί κάνουν σλάλομ). Η διάβαση πεζών στο συγκεκριμένο σημείο είναι μόνιμα κατηλλειμένη από το πρώτο ταξί, πράγματα δηλαδή που αν μη τι άλλο προκαλούν. Κανείς δεν λέει να μην κάνουν τη δουλειά τους, κανείς δεν απορρίπτει την προοπτική να υπάρχουν συγκεκριμένες πιάτσες στο κέντρο. Υποχρέωση είναι. Όμως οι οδηγοί ταξί πρέπει να ρίξουν πολύ νερό στο κρασί τους, καθώς αρχίζουν να δοκιμάζουν έντονα την ανοχή και την αγανάκτιση των πολιτών.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ