4.7.2016 15:44

Ελάτε Χίο [ΒΙΝΤΕΟ]

ΕΚΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΣΤΕΙ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ, ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Την αντιστροφή του αρνητικού πρόσημου στην τουριστική κίνηση των νησιών που έχουν υποστεί το βάρος και τις συνέπειες της προσφυγικής κρίσης, επιχείρησε με δήλωση - πρόσκληση για ενίσχυση του θρησκευτικού τουρισμού σε αυτά τα νησιά, ο π. Γ. Κωνσταντίνου, πρόεδρος του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδας.

Από τη Δευτέρα και για δυο μέρες θα παραμείνουν στη Χίο τα μέλη του Συνδέσμου Κληρικών για τις εργασίες τις Γενικής του Συνέλευσης, με την επιλογή της Χίου πέρα από την εντοπιότητα του προέδρου να έχει και συμβολικό χαρακτήρα.

" Τα υπέροχα νησιά μας ανάμεσα τους και η Χίος είναι πάντα όμορφα και παρά τα όσα έχουν ακουστεί, τα περισσότερα από τα οποία είναι διαβολές, είναι αναληθή, παραμένουν έναν θαυμάσιος τόπος προορισμού και προσκηνυματικού τουρισμού. Ο ΙΣΚΕ σήμερα κάνει και επισήμως έκκληση, προς τους ιερείς, τις Μητροπόλεις και τους Μητροπολίτες, προς το γραφείο προσκηνυματικού τουρισμού της Ιεράς συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας να χρησιμοποιήσουν αυτό το πολύτιμο εργαλείο του προσκηνυματικού τουρισμού και να ενισχύσουν οικονομικά τις εσχατιές ή μάλλον τις πύλες της χριστιανικής Ευρώπης. Να έρθουν εδώ στη Χίο στη Μυτιλήνη στη Σάμο και στην Ικαρία. Τώρα χρειάζεται να δείξουν την αλληλεγγύη και την αγάπη τους στους ακρίτες, στους νησιώτες που δέχθηκαν όλο το βάρος της εξυπηρετήσεως, που το ξέρετε όλοι ως προσφυγικό ή μεταναστευτικό", δήλωσε ο π. Γ. Κωνσταντίνου.

Στον Μητροπολίτη

Νωρίτερα τα 7 από τα 9 μέλη του Συνδέσμου Κληρικών επισκέφτηκαν και προσκύνησαν με κατάνυξη και συγκίνηση το Μοναστήρι του Αγίου Μηνά κι αμέσως μετά επισκέφτηκαν τον Μητρπολίτη Χίου κ. Μάρκο στον οποίο απένειμαν τιμητική πλακέτα για την προσφορά του στον Σύνδεσμο και τον ανακήρυξαν επίτιμο μέλος του.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ