16.3.2015 18:47

"Εκτός τόπου και χρόνου η δημοτική αρχή"

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΗ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΤΗΣ ΔΕΗ ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ

Με βολές κατά της δημοτικής αρχής Βουρνού ξεκίνησε η διαδικασία ερωτήσεων από πλευράς του συνδυασμού Λαμπρινούδη στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Όπως ανέφερε ο πρώην Δήμαρχος ήδη δεκάδες κάτοικοι των Μαστιχοχωρίων έλαβαν λογαριασμούς της ΔΕΗ με τα νέα ανταποδοτικά τέλη παρότι όπως είπε τόσο ο συνδυασμός του όσο και η Λαϊκή Συσπείρωση έχουν καταθέσει ένσταση κατά της απόφασης αύξησης των ανταποδοτικών τελών.

«Για ποιο λόγο εφαρμόστηκαν τα ανταποδοτικά άμεσα; Δεν έπρεπε να περιμένουμε τον έλεγχο της νομιμότητας της αύξησής τους; Αν τελικά γίνει αποδεκτή η ένσταση τότε τι θα κάνει η δημοτική αρχή; Δυστυχώς παραμένει εκτός τόπου και χρόνου. Ο κόσμος δεν μπορεί να πληρώσει τέτοια ανταποδοτικά τέλη. Την ώρα που όλοι οι δήμοι ή τα παγώνουν ή τα μειώνουν εμείς ερχόμαστε και τα αυξάνουμε», επεσήμανε ο κ. Λαμπρινούδης.

«Θα ήμασταν ευτυχείς αν κι εμείς μπορούσαμε να κάνουμε μειώσεις. Οι δήμοι που αναφέρεστε προφανώς είναι οικονομικά εύρωστοι. Γνωρίζοντας κι εσείς την πραγματική κατάσταση των οικονομικών του Δήμου το ξέρετε πολύ καλά ότι αυτό δεν είναι εφικτό», απάντησε από την πλευρά του ο Μ. Βουρνούς.  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ