5.3.2014 13:00

Εκτός απαγόρευσης οι προσλήψεις εποχικών στους δήμους

Η απαγόρευση προσλήψεων για την προεκλογική περίοδο δεν θα ισχύσει για τις προσλήψεις εποχικών στους δήμους σύμφωνα με διάταξη που προβλέπεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που ρυθμίζει θέματα οργάνωσης και λειτουργίας των ΟΤΑ, οικονομικής διοίκησης και διαχείρισής τους, αλλά και ζητήματα διοικητικής λειτουργίας των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το dikaiologitika.gr, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου η απαγόρευση των προσλήψεων δεν θα ισχύσει για το εποχικό προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (ενόψει των εποχικών θερινών αναγκών για τη ναυαγοσωστική κάλυψη των ακτών, την πυρασφάλεια, τις ανάγκες συμβασιούχων για τη φροντίδα βρεφών, νηπίων κ.α.) και για τη σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου προκειμένου να μην ανακοπεί η απορρόφηση των κοινοτικών πόρων.
Το νομοσχέδιο εξαιρεί επίσης από την αναστολή διορισμών σε ΟΤΑ α' και β' βαθμού τους υπηρετούντες υπαλλήλους που έχουν πετύχει τον διορισμό τους σε άλλη θέση του Δημοσίου, των ΟΤΑ α' και β' βαθμού και των Ν.Π.Δ.Δ. με διαδικασίες ΑΣΕΠ. Αυτή η διάταξη ανοίγει το δρόμο για την οριστική διευθέτηση του διορισμού των προστατευόμενων του ν .2643/1998 δηλαδή πολύτεκνων , τρίτεκνων, τέκνα αναπήρων πολέμου κτλ που εκκρεμεί εδώ και πολλά χρόνια.
Επίσης διεκπεραιώνονται εκκρεμότητες υποψηφίων που προσέφυγαν στη δικαιοσύνη και δικαιώθηκαν ως προς την αναμόρφωση των τελικών πινάκων επιτυχόντων στους δήμους. Συγκεκριμένα, υποψήφιοι που έχουν κατοχυρώσει τη θέση τους στους τελικούς πίνακες διορισθέντων σε δήμους και υποψήφιοι για πρόσληψη σε θέσεις ειδικού ένστολου προσωπικού δημοτικής αστυνομίας που έχουν δικαιωθεί μετά από αμετάκλητη δικαστική απόφαση, διορίζονται από 22-09-2013 και τίθενται σε διαθεσιμότητα από 23-09-2013.
Παράλληλα σύμφωνα με το νομοσχέδιο θα επιτρέπεται η απόσπαση υπαλλήλου ΟΤΑ σε άλλον ΟΤΑ για δυο έτη και δυνατότητα παράτασης άλλου ενός χρόνου ενώ θα, παρέχεται δυνατότητα ανανέωσης της απόσπασης υπαλλήλων της Αιρετής Περιφέρειας και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, που υπηρετούν στα Περιφερειακά Ταμεία Ανάπτυξης, για δυο έτη με δυνατότητα ανανέωσης για ισόχρονο διάστημα μια ή δυο φορές.
Ουσιαστικά οι διατάξεις αυτές αναιρούν, σύμφωνα με το dikaiologitika.gr, τελείως την ουσία του μέτρου των προσλήψεων πριν τις εκλογές κατά το δοκούν και έτσι πολλοί τοπικοί άρχοντες λίγο πριν τις εκλογές θα ''βολέψουν'' αρκετούς από τους ψηφοφόρους τους .

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ