8.4.2016 14:36

Εκτονώνεται η κατάσταση, συνεχίζεται από Δευτέρα η επαναπροώθηση

1682 ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗ ΧΙΟ, 1297 ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΑΣΥΛΟΥ

Εκτονωτικά σε ότι αφορά στο μεταναστευτικό λειτούργησε η απελευθέρωση του κεντρικού λιμένα Χίου από δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες που παρέμεναν στη χερσαία ζώνη από την προηγούμενη Παρασκευή.

Ήδη Δήμος και Αστυνομία δηλώνουν ικανοποίηση για τη μεταφορά τους στον χώρο του ΔΗΠΕΘΕ, καθώς όπως αναφέρουν και οι ίδιο είναι περισσότερο ασφαλείς αλλά και ελέγχονται καλύτερα σε σχέση με πριν.

1.682 πρόσφυγες και μετανάστες παραμένουν στο νησί σύμφωνα με τα στοιχεία των αρχών, μοιρασμένοι ανάμεσα σε ΒΙ.ΑΛ., Σούδα και ΔΗΠΕΘΕ με τους περισσότερους από αυτούς να παραμένουν στο κέντρο κράτησης της ΒΙ.ΑΛ.

Η προγραμματισμένη για το πρωί της Παρασκευής επαναπροώθηση τελικά ακυρώθηκε κι αναμένεται να συνεχιστεί την ερχόμενη Δευτέρα. Επί τους παρόντος μόλις 16 άτομα έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να επιστρέψουν στην Τουρκία ενώ οι αιτήσεις ασύλου ανέρχονται στις 1297.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ