23.5.2012 10:02

Εκτιμούν την κατάσταση μια μέρα πριν την Ιερατική Σύναξη

• ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΖΗΤΗΣΑΝ ΜΕ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥΣ 10 ΜΕΛΗ ΤΟΥ

 
Στη Σπαρτούντα συγκαλείται η νέα Ιερατική Σύναξη από το Μητροπολίτη Μάρκο, εις ένδειξη ισχυρού συμβολισμού εκ μέρους του ότι η παρουσία της Χιακής Εκκλησίας οφείλει να είναι έντονη σε όλη τη γεωγραφική έκταση του νομού. Στις 31 Μαΐου επαναλαμβάνεται η τακτική συνάντηση του Μητροπολίτη με τους ιερείς του νομού, κίνηση που έχει επαινεθεί από το σύνολο των ιερέων για τη συνέπεια της και τη δυνατότητα ανάπτυξης ελεύθερου διαλόγου στις τάξεις της Χιακής Εκκλησίας.
Μια μέρα νωρίτερα, στις 30 Μαϊου, θα συγκληθεί εκτάκτως στην ενοριακή αίθουσα του Αγίου Γεωργίου Βροντάδου η Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Κληρικών Χίου, έπειτα από αίτημα που έχουν υποβάλλει περίπου 10 μέλη του. Στο αίτημα δεν αποσαφηνίζεται επαρκώς το αντικείμενο της συζήτησης, πάντως σε όσες προηγούμενες έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις του Συνδέσμου έχουν προηγηθεί γίνεται μια γενική εκτίμηση της κατάστασης προτού τοποθετηθεί δημόσια ο Σύνδεσμος για μια σειρά από θέματα. Οι χιώτες ιερείς εμφανίζονται αποφασισμένοι να επιμείνουν στη διατύπωση των διεκδικήσεων που έθεσαν και προεκλογικά στους υποψηφίους των κομμάτων και έχουν να κάνουν με τις περικοπές στη μισθοδοσία τους, στις παροχές σε ιατροφαρμακευτική κάλυψη αλλά και την τύχη του μαθήματος των θρησκευτικών στα σχολεία.  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ