25.1.2020 10:05

Εκθέτει το σύστημα των Μ.Κ.Ο. στη Χίο η Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα

Με την παντελή απουσία του Ελληνικού κράτους, έχει παραχωρηθεί η συνολική διαχείριση του μεταναστευτικού στην Υπάτη Αρμοστεία και τις παρατρεχάμενες ΜΚΟ. Τα καταστρεπτικά αποτελέσματα τα ζούμε καθημερινά.

Πέρασαν 5 ολόκληρα χρόνια μέχρι να αναρτηθεί επίσημα ένα στοιχειώδες μητρώο Ελληνικών και ξένων ΜΚΟ. *

Μόλις χθες και μετά από τον σεισμό των κινητοποιήσεων ψέλλισε η Κυβέρνηση ότι θα κατατεθεί άμεσα τροπολογία ώστε να γίνεται ο καλύτερος δυνατός έλεγχος, αλλά κυρίως, να μην γίνεται χρήση από κάποιες Μ.Κ.Ο. της πρόσβασης σε πληροφορίες που έχουν αναπτύξει με την άλλη πλευρά!!! **

Τώρα μόλις (έκαναν πως) κατάλαβαν ότι η διακίνηση γίνεται σε συνεννόηση με τα απέναντι παράλια, κάτι που έχει αντιληφθεί εδώ και χρόνια ακόμα και ο τελευταίος νησιώτης!

Ο κάθε ένας μπορεί να αναρτήσει λογαριασμό στο fb και να ζητάει χρηματικές χορηγίες εκμεταλλευόμενος τις απαράδεκτες συνθήκες που υπάρχουν στα νησιά. Γιατί να μην συμπεριφέρονται σαν κατακτητές με το αζημίωτο βέβαια , εκμεταλλευόμενοι την 5ετη απουσία του κράτους, εργαλειοποιώντας τον ανθρώπινο πόνο και το συναίσθημα ακόμα και στις πιο ευαίσθητες ακριτικές περιοχές; Έλεγχος πουθενά, το επίσημο κράτος έχει υποκατασταθεί και καταλυθεί σε πολλές περιπτώσεις.

Αυτό κάτι λέει όσον αφορά την τόσο καθυστερημένη βούληση της πολιτείας . Τα τεράστια οικονομικά συμφέροντα και οι συμμετοχές προσώπων σε ΜΚΟ διαπερνούν οριζόντια τα πολιτικά κόμματα.

Ανικανότητα ακόμα και στην διαχείριση-έλεγχο των ΜΚΟ. Πως να υπάρχει εμπιστοσύνη όταν δεν μπορούν ούτε στα στοιχειώδη και τα απλά;

Παγχιακή Επιτροπή ΑΓΩΝΑ

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ