15.4.2016 13:25

Εκτακτο ΚΥΣΕΑ μετά το «πάρτι» των Τούρκων στις Οινούσσες

Μετά το «πάρτι» στις Οινούσσες η κυβέρνηση αποφάσισε να συσκεφθεί...

Υπό την προεδρία το πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα συνέρχεται το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ), προκειμένου να συζητήσει τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της προσφυγικής κρίσης, την κατάσταση στο Αιγαίο σε ότι αφορά την αποστολή του ΝΑΤΟ και γενικότερα την εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας.

Το ΚΥΣΕΑ θα συζητήσει και την κατάσταση στην Ειδομένη. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, αναμένεται να γίνει συζήτηση και για τη συμπεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο, υπό το πρίσμα των συνεχών παραβιάσεων του εθνικού εναέριου χώρου, τις τελευταίες ημέρες, και τις πτήσεις τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών πάνω από τα ελληνικά νησιά, ιδιαίτερα πάνω από τις Οινούσσες.

Η κατάσταση που επικρατεί στο Αιγαίο φαίνεται να ξεφεύγει από κάθε έλεγχο, καθώς ακόμα και με την παρουσία των σκαφών του ΝΑΤΟ (που αντί να διευκολύνουν τελικά μάλλον περιπλέκουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση), οι Τούρκοι συνεχίζουν την προκλητική τους δράση σε κάθε ευκαιρία που θα βρουν.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ