9.8.2016 15:53

Εκσυγχρονίζονται τα Αγιάσματα

ΑΥΞΗΣΗ ΚΑΤΑ 50% ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΟ ΥΔΡΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ

Ένα στοίχημα αυτό της ανάπτυξης και του εκσυγχρονισμού του υδροθεραπευτηρίου «Θέρμαι Αγιασμάτων» επιχειρεί να κερδίσει ο Δήμος Χίου.

Τον τελευταίο χρόνο, η επέκταση των ωρών λειτουργίας και των παρεχόμενων υπηρεσιών σε συνδυασμό με την αισθητική αναβάθμιση του χώρου επέφεραν αύξηση της κίνησης κατά 50%. Η κίνηση, όμως, έχει αλλάξει δραματικά, όχι μόνο σε αριθμούς, αλλά και σε ηλικίες των λουομένων, μιας και πλέον είναι πολλές οι οικογένειες και οι επισκέπτες που διαλέγουν να περάσουν κάποιες ημέρες στα αγιάσματα για να ζήσουν την εμπειρία των θερμών λουτρών.

Πέραν όμως από αυτά ο Δήμος κατευθύνεται στην υποβολή προτάσεων σε αντίστοιχο Συγχρηματοδοτούμενο Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, για την προστασία της πηγής, τον βιολογικό καθαρισμό, την ανακαίνιση και τον εκσυγχρονισμό του υδροθεραπευτηρίου, αλλά και για την αναγκαιότητα της προώθησης της πολεοδόμησης της περιοχής, ως βασικού μέσου ανάπτυξης με μέτρο και κανόνες.

Επίσης, μετά από αίτημα του Δημάρχου και την άμεση ανταπόκριση του ΟΤΕ, εγκρίθηκε η τοποθέτηση οπτικών ινών στα Αγιάσματα, ούτως ώστε να εξυπηρετηθεί και αυτή η περιοχή.  

Τέλος, τους τελευταίους μήνες, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδος, βρίσκονται σε τελικό στάδιο οι διαδικασίες για την αναγνώριση της πηγής, η οποία θα επιτρέψει την επίσημη κατηγοριοποίηση των ασθενειών που μπορούν να θεραπευτούν και θα δημιουργήσει τις απαραίτητες συνθήκες για ακόμη μεγαλύτερη αύξηση της επισκεψιμότητας.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ