31.10.2016 19:36

Εκπέμπει «SOS» η Αγία Φωτιά

ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Γκρίνιες και διαμαρτυρίες στη μικρή κοινωνία της Αγιάς Φωτιάς δημιούργησε η είδηση ότι η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ σε συνεργασία με Μη Κυβερνητική Οργάνωση που δραστηριοποιείται στο νησί, προτίθεται να ενοικιάσει ολόκληρο συγκρότημα τουριστικών δωματίων στην περιοχή της Αγιάς Φωτιάς, προκειμένου να στεγαστούν πρόσφυγες και μετανάστες.

Η πρώτη συνάντηση των λιγοστών κατοίκων και επιχειρηματιών της περιοχής με στελέχη της Δημοτικής Αρχής πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής χωρίς ωστόσο αποτελέσματα αφού για το θέμα υπεύθυνη αποκλειστικά είναι η Ύπατη Αρμοστεία και όχι ο Δήμος. Η ίδια σύσκεψη επαναλήφθηκε και το απόγευμα της Δευτέρας στο Δημαρχείο της Χίου με τον αντιδήμαρχο Δ. Καράλη να σημειώνει ότι ο Δήμος καταγράφει τα αιτήματα των πολιτών και τα αξιολογεί κατάλληλα.

Τα επιχειρήματα των κατοίκων

«Πρόκειται για μία από τις λίγες τουριστικές περιοχές του νησιού. Αν δεν την προστατεύσουμε τότε σύντομα δεν θα μπορούμε να μιλάμε για τουρισμό. Ποιος τουρίστας θα έρθει να ενοικιάσει δωμάτιο στην περιοχή γνωρίζοντας ότι μισθώνονται ολόκληρες μονάδες για τον συγκεκριμένο σκοπό; Φυσικά και δεν είναι κάτι παράνομο, όμως πρόκειται για μία ενέργεια που μας επηρεάζει όλους μας. Κάποιοι έχουν επενδύσει για την αναβάθμιση των καταλυμάτων τους και περιμένουν να αποσβέσουν αυτό το κόστος. Είμασταν οι πρώτοι που βγαίνοντας στις ακτές τους δίναμε από ρούχα μέχρι τρόφιμα, μέχρι ότι είχε ο καθένας, όμως εδώ μιλάμε για την επιβίωσή μας», ανέφεραν στον «π».

Παρά πάντως τις αντιδράσεις τους, οι ίδιοι σημείωσαν ότι ο ιδιοκτήτης του τουριστικού καταλύματος παραμένει ανένδοτος επιμένοντας ότι θέλει να ενοικιάσει το ακίνητο στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ