1.4.2013 13:37

Εκπαιδεύοντας τους εθελοντές

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥΣ ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

Ολοκληρώθηκε τις προηγούμενες μέρες, με μεγάλη επιτυχία η τριήμερη εκπαίδευση που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Ομάδας ΟΜΙΚΡΟΝ και με συμμετοχή εκτός των μελών της ΟΜΙΚΡΟΝ, μελών της Ομάδας ΙΩΝΙΑΣ και αντιπροσωπείας της Ομάδας ΚΕΡΑΜΟΥ (πλέον ΑΓΙΑΣΜΑΤΩΝ).
Θέμα της ήταν η «Αντιμετώπιση Δασικών Πυρκαγιών».
Στόχος της ήταν η εκπαίδευση των συμμετεχόντων σε θέματα σχετικά με τη δασοπυρόσβεση, ώστε να συμβάλλουν αποτελεσματικότερα στην προστασία των δασικών περιοχών της Χίου.
Η εκπαίδευση αυτή ήταν εγκεκριμένη από το Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος μετά από θετική εισήγηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου και τα θέματα τα οποία αναλύθηκαν ήταν:
- Αρχές & τρόποι Πυρόσβεσης
- Ατομικός Προστατευτικός Εξοπλισμός
- Εργαλεία
- Τρόποι συνεργασίας πυροσβεστικών οχημάτων και πεζοπόρων τμημάτων
- Ασφάλεια
- Ασύρματες επικοινωνίες
- Χάρτες και προσανατολισμός

Τη γνώση και την εμπειρία τους μετέφεραν τόσο στη θεωρία όσο και στην πράξη με ασκήσεις στο πεδίο, δύο άρτια εκπαιδευμένοι και έμπειροι αξιωματικοί της 6ης Ε.Μ.Α.Κ. Δυτικής Ελλάδας, οι Πυραγοί Γεώργιος Κολοκοτσάς και Ανδρέας Λούρμπας. Να σημειώσουμε ότι ο κ. Λούρμπας επιχείρησε με την ομάδα του κατά τη διάρκεια της μεγάλης πυρκαγιάς του περασμένου Αυγούστου στο νησί μας.
Η εκπαίδευση έγινε τόσο στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ομηρούπολης και στη γύρω περιοχή της Κλειδούς όσο και στα Νένητα.
Μετά το τέλος της εκπαίδευσης κοινή διαπίστωση όλων ήταν ότι παρόμοιες διαδικασίες είναι απαραίτητες και θα πρέπει να συνεχιστούν γιατί οι γνώσεις που μεταδόθηκαν είτε σε θεωρητικό είτε σε πρακτικό επίπεδο θα βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα και την απόδοση όλων των εμπλεκόμενων με τη δασοπυρόσβεση φορέων.
Τα έξοδα της εκπαίδευσης κάλυψαν εξολοκλήρου οι ομάδες ΟΜΙΚΡΟΝ και ΙΩΝΙΑΣ.

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ