21.2.2017 16:40

Εκπαιδεύοντας… καλύτερους γονείς [ΒΙΝΤΕΟ]

ΝΕΑ ΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΕΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ

Τη ψυχολογική, ηθική και κοινωνική στήριξη των γονέων του νησιού σε περιβάλλον γενικότερης κρίσης προωθεί ο Δήμος Χίου μέσα από μία ακόμα καινοτόμα δράση που θα ξεκινήσει το Σάββατο 4 Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο δίμηνο.

Αναφερόμενος στο νέο εγχείρημα του Δήμου ο Γιώργος Παπαδόπουλος εξήγησε ότι το νέο πρόγραμμα συμβουλευτικής γονέων έρχεται ως συνέχεια της προσπάθειας  που έχει ξεκινήσει προκειμένου να ανακουφιστούν συμπολίτες μας που έχουν πληγεί από τη γενικότερη κρίση που πλήττει την Ελλάδα.

« Ξεκινάμε μία νέα δράση με στόχο τη στήριξη των γονέων, μέσα από τη συμβουλευτική. Η ψυχολόγος μας Λίνα Πουλάκη έχει έρθει σε επαφγή με όλα τα δημοτικά σχολεία της πόλης και μέχρι στιγμής έχουν ανταποκριθεί γονείς από το 4ο, το 5ο και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Χίου. Στόχος μας είναι του χρόνου αυτή η δράση να συμπεριλάβει και τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης», ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου στα τοπικά Μ.Μ.Ε..

«Στόχος να γίνουμε πιο χαρούμενοι γονείς»

Αναλύοντας τη δράση της αντιδημαρχείας Πρόνοιας η Ψυχολόγος Λίνα Πουλάκη εστίασε στον στόχο της, που όπως είπε, δεν είναι άλλος από τα γίνουν οι συμμετέχοντες καλύτεροι γονείς. «Την έννοια του καλύτερου ο καθένας την αντιλαμβάνεται διαφορετικά. Αυτό που θα πετύχουμε μέσα από συζητήσεις και δραστηριότητες είναι να γίνουμε πιο χαρούμενοι ως γονείς και συνεπώς να είναι χαρούμενα και τα παιδιά μας», εξήγησε.

Η πρώτη δράση συνάντηση των γονέων θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Μαρτίου στις 9 το πρωί και θα ακολουθήσουν ακόμα 8 δίωρες συναντήσεις  με τους γονείς. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ