16.1.2014 15:33

Εκμαγείο για το οικόσημο Ιουστινιάνι

• ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΗΦΘΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Τη δικαιολογημένη αγωνία για τις προτεραιότητες που τίθενται από πλευράς των αρχών για τις επεμβάσεις στο Κάστρο επιχείρησε χθες να κατευνάσει η δημοτική αρχή.

Με ανακοίνωση της παραπέμπει την αποκατάσταση του Δυτικού Προμαχώνα στην ένταξη έργου στα πλαίσια των αστικών αναπλάσεων, ύψους 2,1 εκ. ευρώ. Η μελέτη με τίτλο «Αποκατάσταση Οχυρωματικών Κάστρου και φωτισμός», έχει σταλεί στο ΚΑΣ για να λάβει την τελική έγκριση. «Εκτός από το φωτισμό περιφερειακά του Κάστρου, θα γίνει αποκατάσταση όλων των ζημιών που έχει υποστεί το μνημείο», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Εκμαγεία

Όσον αφορά την φθορά και την πτώση των μαρμάρινων οικοσήμων Ιουστινιάνι, το ΥΠ.ΠΟ και συγκεκριμένα η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, μας ενημέρωσε ότι στο σημείο της κατάπτωσης, δηλαδή στο βόρειο προμαχώνα, θα τοποθετηθούν από την Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, εκμαγεία των οικοσήμων αυτών. 

 

@ Διαβάστε την αποκάλυψη του "π" που έφερε στο φως της δημοσιότητας το συγκεκριμένο θέμα.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ