8.5.2012 9:56

Το εκλογικό αποτέλεσμα και οι ανεμογεννήτριες

• ΠΟΣΟ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΤΗ ΡΟΗ ΤΗΣ ΑΥΡΙΑΝΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ;

Στις 14.00 αύριο το μεσημέρι ξεκινά η διαφωτιστική συζήτηση στην αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας Χίου με προσκεκλημένους εκπροσώπους θεσμικών φορέων. Το φως που θα πέσει σε ερωτήματα που δεν είναι ευθύνη της Iberdrola Ρόκα να απαντηθούν θα ορίσουν το βαθμό στήριξης των περιφερειακών συμβούλων στη γνωμοδοτική συζήτηση που θα γίνει αργότερα στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
Πολλοί, ωστόσο, αναμένουν να δουν πώς το εκλογικό αποτέλεσμα της 6ης Μαΐου θα επηρεάσει τη συζήτηση. Η εκλογική ενδυνάμωση πανελλαδικά των θέσεων της Αριστεράς και των ακροδεξιών σχημάτων ενδέχεται να δυναμιτίσει περεταίρω τη συζήτηση, η οποία για να ολοκληρωθεί θα απαιτηθεί να διαθέτει συντονιστή με σθένος.
Το πολιτικό επιχείρημα ότι οι συσχετισμοί δυνάμεων αλλάζουν και επομένως αντίστοιχες αλλαγές θα πρέπει να διαμορφωθούν και στις εθνικές και τοπικές πολιτικές δεν ισχύει στην περίπτωση των ανεμογεννητριών.
Το ερώτημα για την άποψη των κομμάτων για τη συγκεκριμένη επένδυση τέθηκε κατ΄ επανάληψη στη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα. Υπέρ της επένδυσης τάχθηκαν ανοιχτά, με τις προϋποθέσεις που έθεταν, οι υποψήφιοι της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜ.ΑΡ., της Δημοκρατικής Συμμαχίας, της Δράσης. Αντίθετα κατά της επένδυσης τάχθηκαν σαφώς οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ, των Οικολόγων Πρασίνων, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Εν ολίγοις έμμεσα δημοψηφισματικά ο λαός της Χίου τοποθετήθηκε για την πολύκροτη επένδυση.
Πόσο τα δεδομένα αυτά θα επιδράσουν στην αυριανή κρίσιμη συζήτηση είναι το ερώτημα που μένει να απαντηθεί στην πράξη. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ