8.1.2013 10:50

Έκλεισαν 3 σχολεία, με προσοχή η κίνηση στους δρόμους (UPDATE- ΦΩΤΟ)

ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΤΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ Π.Ε. ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ

Την ιδιαίτερη προσοχή των οδηγών εφιστά μέσω του «π» ο διοικητής της Τροχαίας Χίου Κ. Ντούπης προκειμένου να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις σε σημεία του νησιού που με την απότομη πτώση της θερμοκρασίας έχουν παρουσιάσει παγετό.

Ήδη από τις πρώτες πρωινές ώρες στην περιοχή του Προβατά βρίσκεται περιπολικό της Τροχαίας που δίνει οδηγίες στα διερχόμενα Ι.Χ. εξαιτίας του ολισθηρού οδοστρώματος.

Σε ότι αφορά στο υπόλοιπο οδικό επαρχιακό δίκτυο προβλήματα παρουσιάστηκαν στις Καρυές, στον Άγιο Γεώργιο Συκούση αλλά και στο Πυργί, περιοχές όπου σήμερα τα σχολεία παρέμειναν κλειστά εξαιτίας της δυσκολίας πραγματοποίησης μαθητικών δρομολογίων από τους οδηγούς των ΚΤΕΛ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Π.Ε. Χίου σε συνεννόηση με ιδιωτικά συνεργεία βρίσκεται σε στάση αναμονής προκειμένου αν χρειαστεί να επέμβει με ρίψη άλατος και εκχιονιστικά μηχανήματα. 

 

UPDATE: 14:20

Αλάτι ρίχνουν αυτή την ώρα τα συνεργεία του Δήμου Χίου προκειμένου να κρατήσουν ανοιχτό τον οδικό άξονα από τις Καρυές μέχρι τον Προβατά. Ο δρόμος σύμφωνα με τον Ι. Αρχοντάκη είναι ιδιαίτερα ολισθηρός και βατός μόνο από 4χ4 ενώ σε διάσπαρτα σημεία βρίσκονται περιπολικά της τροχαίας. Φόβους για δημιουργία παγετού μετά τη δύση του ηλίου εκφράζει η Πολιτική Προστασία την ίδια ώρα που η ΕΜΥ προβλέπει χιονόπτηση από σήμερα το βράδυ μέχρι άυριο το πρωί.

 

UPDATE: 14:52

Μία διαφορετική εικόνα παρουσιάζει η περιοχή του Προβατά, μη θυμίζοντας σε καμία περίπτωση την πρόσφατη πύρινη καταστροφή. Η περιοχή είναι καλυμμένη με φρέσκο χιόνι, ιδανικό για παιχνίδια, απαιτείται όμως ιδιαίτερη προσοχή αφού η ολισθηρότητα του οδοστρώματος είναι αρκετά μεγάλη.

Τις φωτογραφίες απέστειλε στον «π» ο διοικητής της Π.Υ. Χίου Ι. Αρχοντάκης.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ