10.5.2012 11:04

Έκκληση στους εθελοντές να καθαρίσουν χωριά και παραλίες!

-ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ 2ΜΗΝΙΤΕΣ ΚΑΙ 3ΜΗΝΙΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΧΙΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Το πρώτο πρόβλημα από τη διαφαινόμενη περίοδο ακυβερνησίας γίνεται ήδη αισθητό στην Αυτοδιοίκηση και κατά συνέπεια και στο Δήμο Χίου, ιδιαίτερα στους τομείς που σχετίζονται με την άμεση ανάγκη προσλήψεων 2μηνιτών και 3μηνιτών, για την εξυπηρέτηση των άμεσων ανάγων που προκύπτουν.
 
Στοπ σε όλα
Από χθες το πρωί με εγκύκλιο του το Υπ. Εσωτερικών διεμήνυσε στους δήμους να «παγώσουν» κάθε πρόσληψη συμβασιούχου για 2-3 και 5 μήνες, καθώς, αν δεν υπάρξει κυβέρνηση, οι συμβάσεις δεν μπορούν να υπογραφούν.
Το ίδιο κατέστησε σαφές και το ΑΣΕΠ, που δεν παραχωρεί τη λίστα με τα ονόματα των συμβασιούχων που έχουν προκριθεί για τις συμβάσεις στους δήμους αν δεν προηγηθεί η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.
Η παραπάνω κατάσταση είναι προφανές ότι επιφέρει μεγάλα προβλήματα στους δήμους όλης της χώρας και στο Δήμο Χίου, που αδυνατεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες καθαρισμού των οικισμών αλλά και των παραλιών, έργο που αναλάμβαναν μέχρι σήμερα οι κατά καιρούς συμβασιούχοι.  
 
Φέρτε εθελοντές!
Το αδιέξοδο που προκύπτει προκάλεσε σύσκεψη στο Δήμο Χίου χθες μεταξύ του Πολ. Λαμπρινούδη και των προέδρων των Τοπικών Διαμερισμάτων. «Τους κάλεσα αφενός για να τους εξηγήσω την κατάσταση που έχει προκύψει και την αδυναμία μας να προχωρήσουμε σε καθαρισμούς στις παραλίες και στα χωριά, αφετέρου για να ενεργοποιήσουμε τις ομάδες των εθελοντών, μήπως και μπορέσουν και καθαρίσουν σε ένα βαθμό παραλίες και κοινόχρηστους χώρους από τα χόρτα», τονίζει στον «π» ο δήμαρχος Χίου. «Υπάρχει μια πρόβλεψη να πληρωθούν οι εργασίες των εθελοντών από την πάγια προκαταβολή των 500-1.000 ευρώ που λαμβάνουν οι Δημοτικές Κοινότητες. Ο χρόνος περνάει, η καλοκαιρινή περίοδος έχει σχεδόν ξεκινήσει και οι παραλίες και οι δρόμοι δεν είναι στην κατάσταση που πρέπει. Η ακυβερνησία αυτή θα προκαλέσει κι άλλα προβλήματα, ας ελπίσουμε μικρότερα. Πάντως προς στιγμήν δεν μπορούμε να προσλάβουμε  τον κόσμο που υπολογίζαμε», συμπληρώνει ο Πολ. Λαμπρινούδης.  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ