3.5.2013 18:16

Έκκληση βοήθειας για την ζωή του 17χρονου Αλέξανδρου

- ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Ρίξε μια ζαριά καλή και για μένα βρε ζωή, φέρε και καμιά εξάρες φτάνουν πια ντόρτια και διάρες»… Οι στίχοι του λαϊκού τραγουδιού ταιριάζουν απόλυτα στον Αλέξανδρο Δημητρακάκο, που από μικρό παιδί γνωρίζει το άσχημο πρόσωπο της ζωής και ψάχνει  μια βοήθεια, ένα χέρι για να κρατηθεί ζωντανός.

Ο Γολγοθάς

Τον συναντήσαμε στο Κοντάρι απέναντι από το κολυμβητήριο, στο μικρό διαμέρισμα που μένει μαζί με τον πατέρα του Παναγιώτη πάνω από το πρώην σούπερ Μάρκετ Μονιούκα. Διδάκτορας μουσικής ο 57χρονος γονιός, πρώην μέσος τενόρος που έχει δουλέψει σε πολλά κοσμικά γνωστά κοσμικά κέντρα εντός και εκτός Χίου, εξασφαλίζει το μεροκάματο του με ιδιωτικά μαθήματα, τα οποία έχουν περιοριστεί σημαντικά με την οικονομική κρίση που μαστίζει τον τόπο. Η μητέρα τραβάει το δικό της Γολγοθά. Νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Αθήνας, όπου πρόσφατα υποβλήθηκε σε επιτυχή αφαίρεση καλοήθους όγκου στην κοιλιά. Ο πατέρας με δύναμη ψυχής στηρίζει και τους δύο, αλλά πόσο θα αντέξει και αυτός….

Η ασθένεια

Ο Αλέξανδρος μας υποδέχθηκε ξαπλωμένος στο κρεβάτι του με εμφανέστατα σημεία αδυναμίας, έντονων πονοκεφάλων και ιλίγγων, που προκαλούνται από τα πολλά ογκίδια που απειλούν να διατρήσουν τον εγκέφαλο και να του κόψουν το νήμα της ζωής του. Δύσκολα άνοιξε τα μάτια του και ακόμα δυσκολότερα ανασηκώθηκε για να μας υποδεχθεί. Αραχνοειδής κυστικός σχηματισμός του  αριστερού παρεγκεφαλιδικού ημισφαίριου, ονομάζεται η σπάνια ασθένεια του, που μπορεί να αντιμετωπισθεί με σοβαρές ελπίδες  επιτυχίας μόνο σε ειδικά κέντρα της Γερμανίας, της Αγγλίας και της Σουηδίας. Επιλέχθηκε το Γερμανικό επειδή οι πιθανότητες αποκατάστασης που παρέχει είναι περισσότερες και με πιο προσιτή τιμή νοσηλείας, λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας.

Ο 17χρονος σήμερα Αλέξανδρος, παλεύει με την ασθένεια από τεσσάρων ετών.

Μια επιληψία που έπαθε στην Κύπρο, έγινε αφορμή να  εντοπισθεί το πρόβλημα του και να αρχίσει ο άνισος αγώνας για την σωτηρία του.

«Το παιδί μου δεν έχει παίξει ποτέ, δεν έχει χαρεί ότι ένας άλλος υγιής νέος της ηλικίας του. Το μόνο που θέλω είναι να το δω καλά, είναι ο στόχος της ζωής μου», τονίζει με στεντόρεια φωνή ο ταλαιπωρημένος πατέρας και σύζυγος.

Η επιδείνωση της υγείας του είναι ραγδαία. Τους τελευταίους μήνες έχει αρχίσει η τύφλωση και τις τελευταίες μέρες οι αιμορραγίες, που γίνονται συχνότερες και εντονότερες. Πρέπει να μεταφερθεί στη Γερμανία οδικά, γιατί απαγορεύεται να μπει σε αεροπλάνο, αφού η υψηλή ατμοσφαιρική πίεση είναι άμεση απειλή για τη ζωή του.

Το ποσόν

 Το κόστος της νοσηλείας δεν είναι πολύ μεγάλο, αλλά η οικογένεια δεν έχει την οικονομική άνεση να το καταβάλλει. Πρέπει να βρεθούν 25.000 ευρώ, τόσο κοστίζει η σωτηρία της ζωής ενός 17χρονου παιδιού. Σημειολογικά πλησιάζουν οι μέρες της σταύρωσης και της Ανάστασης του Κυρίου, από σταύρωση περνάει και μπορεί να αναστηθεί και  αυτό το παιδί, που θα μπορούσε να είναι παιδί του καθενός μας.

Λογαριασμός

Ένας τραπεζικός λογαριασμός στην Εμπορική Τράπεζα με αριθμό 70574284 δίνει τη δυνατότητα στον κάθε ευαίσθητο άνθρωπο να βοηθήσει και αυτός όσο μπορεί με την κατάθεση του οβολού του, να ξαναβρούν το χαμένο χαμόγελο τους ο Αλέξανδρος και η οικογένεια του.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ