5.2.2020 9:08

ΗΧΗΤΙΚΟ- «Έκτακτη ανάγκη δεν είναι η πτώση τοίχου είναι αυτό που συμβαίνει στο Βόρειο Αιγαίο»

Εκ νέου αίτημα κήρυξης των νησιών του Βορείου Αιγαίου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης υπέβαλε το πρωί της Τετάρτης ο Κώστας Μουτζούρης

Στην υποβολή νέου αιτήματος προς την κυβέρνηση, μετά τη χθεσινή απόρριψη, προκειμένου τα νησιά του Βορείου Αιγαίου να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης προχώρησε το πρωί της Τετάρτης ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, σημειώνοντας ότι τα νησιά είναι αντιμέτωπα με πραγματικά επικίνδυνες καταστάσεις.

Ο Περιφερειάρχης, μιλώντας στο politischios.gr, εξήγησε ότι κατάσταση έκτακτης ανάγκης δεν σημαίνει στρατοκρατία αλλά αυξημένο ενδιαφέρον της πολιτείας απέναντι στους κατοίκους περιοχών που αντιμετωπίζουν ένα σοβαρό πρόβλημα, κάνοντας λόγο για λήψη μέτρων προς την κατεύθυνση της ανακούφισης των πολιτών της Χίου, της Λέσβου και της Σάμου.

Νέες κινητοποιήσεις στην Αθήνα

Ερωτώμενος για το ενδεχόμενο νέων κινητοποιήσεων ο Κώστας Μουτζούρης ανέφερε ότι μέχρι την επόμενη εβδομάδα η Περιφέρεια θα επιδοθεί στην οργάνωση κινητοποιήσεων στην Αθήνα, με αφορμή τη νέα συνάντηση των αιρετών του Βορείου Αιγαίου με την Κυβέρνηση στις 13 Φλεβάρη.

«Δεν μπορώ να κατανοήσω ποιος ο λόγος αυτών των συναντήσεων από τη στιγμή που το μόνο θετικό που έχει γίνει μέχρι σήμερα είναι η χθεσινή ψήφιση της τροπολογίας για τον αυστηρό έλεγχο των Μ.Κ.Ο.», δήλωσε και προσέθεσε ότι από την πείρα του στα Πανεπιστήμια, σημασία δεν έχει τι ψηφίζει η εκάστοτε Κυβέρνηση αλλά ο τρόπος που τελικά εφαρμόζει έναν νόμο.

Παράλληλα σημείωσε ότι η προγραμματισμένη κινητοποίηση θα γίνει στις 13 Φλεβάρη στην Αθήνα, δύο ώρες πριν από την συνάντηση των αιρετών με τους Υπουργούς της Κυβέρνησης.

 

 

Αρχείο ήχου

CM Katastasi Ektaktis Anagkis

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ