6.2.2013 10:48

«Εκεί που μας χρωστάγανε μας πήραν και το βόδι»

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας προγραμματίζει για τις 12.00 το Εργατικό Κέντρο έξω από το πολιτικό γραφείο του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου Κ. Μουσουρούλη.
Στην ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο αναφέρει ότι:

"Η κυβέρνηση και ο Υπουργός συνεχίζοντας στο ίδιο αυταρχικό ακραίο αντιδημοκρατικό μονοπάτι επιστράτευσε τους “απλήρωτους”. Αφού εφηύραν την εθελοντική εργασία την κατέστησαν και υποχρεωτική. Επιστρατεύουν τον ένα κλάδο μετά τον άλλο ισχυριζόμενοι το δημόσιο συμφέρον, αυτοί που με κάθε τους νόμο αφήνουν πίσω  τους χιλιάδες ανέργους, απλήρωτους, απελπισμένους.

Το Εργατικό Κέντρο Χίου σταθερά προσανατολισμένο στη στήριξη των Αγώνων των εργαζομένων κάθε κλάδου, εκφράζει την αλληλεγγύη του στον αγώνα των ναυτεργατών, και καταγγέλλει την κυβέρνηση και τον υπουργό που αντί να προσπαθήσει να δώσει ουσιαστική λύση στα προβλήματα του κλάδου και των νησιών επιχειρεί να επιδείξει Θατσερική πυγμή στους εκατοντάδες απλήρωτους και στους χιλιάδες άνεργους ναυτεργάτες.

Η κυβέρνηση φοβούμενη τους Αγώνες των εργαζομένων δημιουργεί κλίμα αντιπαράθεσης μεταξύ των κοινωνικών ομάδων και των λαϊκών στρωμάτων χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι μας έχει όλους απέναντι της.
Οι πρακτικές της κυβέρνησης περιορίζουν τη Δημοκρατία μας, και συνάμα σφυρηλατούν την ενότητα μας και ατσαλώνουν τις αντιδράσεις μας.
Οι κοινωνικοί αγώνες δεν ντύνονται στο χακί.

Καλούμε τα Διοικητικά Συμβούλια των οργανώσεων σε παράσταση διαμαρτυρίας  σήμερα 12 το μεσημέρι έξω από το γραφείο του κ. Μουσουρούλη.
Καλούμε το Χιώτικο λαό που νιώθει στο πετσί του και το πορτοφόλι του  την ιδιωτικοποίηση της «Ολυμπιακής» να υπερασπιστεί τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες του νησιού μας πριν σβήσουμε στην απομόνωση και την εγκατάλειψη.

Όλοι στις 20 του Φλεβάρη να κορυφώσουμε τις αντιδράσεις μας να  υπερασπιστούμε  το μέλλον μας, το Νοσοκομείο, το Πανεπιστήμιο, τις συγκοινωνίες, τις συμβάσεις εργασίας, τις συντάξεις, την επιβίωση".

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ