25.2.2015 9:08

Εκδήλωση με περπάτημα ή τρέξιμο για γυναίκες διοργανώνει το Chiosrunning

ΤΙΜΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ 8 ΜΑΡΤΙΟΥ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Έναν πρωτότυπο "αγώνα" περαπτήματος ή τρεξίματος, αναλόγα με το πως η καθεμιά το επιθυμεί διοργανώνει το Chios Running στις 8 Μαρτίου. Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στην ημέρα των δικαιωμάτων των γυναικών. 

"Η παγκόσμια ημέρα της γυναίκας (διεθνής ημέρα των δικαιωμάτων των γυναικών) εορτάζεται στις 8 Μαρτίου κάθε έτους.  Θεσμοθετήθηκε το 1977 από τον ΟΗΕ, ο οποίος κάλεσε όλες τις χώρες του κόσμου να γιορτάσουν την ημέρα για τα δικαιώματα των γυναικών.

Σήμερα, σε πολλές περιοχές του κόσμου, η ημέρα έχει χάσει το πολιτικό της νόημα, και έχει γίνει απλώς μια ευκαιρία για τους άνδρες να εκφράσουν την αγάπη τους για τις γυναίκες", αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Chios Running.  

Στα πλαίσια των εορτασμών το chiosrunning δημιουργεί έναν νέο, πρωτοποριακό και καινοτόμο, θεσμό για την Χίο, διοργανώνοντας περπάτημα ή τρέξιμο 5χλμ. ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για γυναίκες στις 8/3/2015, στις 11:00 π.μ. με εκκίνηση και τερματισμό μπροστά από το Δημαρχείο Χίου.

 Ο αγώνας είναι μη ανταγωνιστικός και δεν θα υπάρξουν νικήτριες, οι δε συμμετέχουσες θα αγωνιστούν με δική τους ευθύνη.

Για τις 100 πρώτες που θα δηλώσουν συμμετοχή θα δοθεί ένα αναμνηστικό γυναικείο φο μπιζού και μια αναμνηστική φανέλα.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ 

1.Εκκίνηση και τερματισμός, μπροστά από το Δημαρχείο.

2.περιμετρικά την Πλατεία Βουνακίου, .

3.στροφή δεξιά προς Απλωταριά, όπου θα την διασχίσουν, μέχρι τη Φιλλίπου Αργέντη όπου θα στρίψουν αριστερά (θα περάσουν   μπροστά από Μητρόπολη και Βιβλιοθήκη Κοραή)

4.Φιλλίπου Αργεντη εως να βγουν λιμάνι Λεωφόρου Αιγαίου και στρίβουν δεξιά με κατεύθυνση προς ξενοδοχείο ΧΑΝΔΡΗΣ (αν δεν έχει αέρα δυνατό θα προχωρήσουν ως ερυθρό φαναράκι λιμένα- αν έχει αέρα επιτόπου αναστροφή μπροστά από ξενοδοχείο- στο άγαλμα της Εθνικής Αντίστασης)

5. Προχωράμε , όλη τη Λ. Αιγαίου με κατεύθυνση προς Λιμεναρχείο και συνεχίζουμε μέχρι ναυτώνες ( Μπούρτζι) αν έχει δυνατό αέρα και εναλλακτικά πράσινο φανό λιμένα, αν ο αέρας είναι νορμάλ.

6. Αναστροφή είτε σε ναυτώνες είτε σε πράσινο φανό λιμένα και επιστροφή όπισθεν Λιμεναρχείου- Νεωρίων και στροφή δεξιά προς οδό  Μηνιώτη , στη συνέχεια μέχρι τη διασταύρωση Τσαμπερλή- Αγίου Γεωργίου όπου θα διασχιστεί και θ α περάσουν από ΗΛΙΑΣΤΡΑ

7.Πέρασμα κάτω από τη Στοά του Κάστρου και μπροστά από  την Κέννεντι , βγαίνουν πάλι Πλατεία όπου δεξιά στα 20- 30  μέτρα τερματίζουμε!!!!

Για δηλώσεις συμμετοχής οι ενιδαφερόμενες μπορούν να στένουν e-mail στο chiosrunning@gmail.com

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ