31.10.2013 14:53

Εκδήλωση για τον θηλασμό από την "Ελευθώ"

Στη Χίο, στις 11 το πρωί της Κυριακής 03 Νοεμβρίου το Μαιευτικό Τμήμα της Πολυκλινικής Ελευθώ, διοργανώνει στο Αίθριο της Πολυκλινικής επί της οδού Βερίτη 49: Ενημερωτική ημερίδα για τον θηλασμό και την υποστήριξη στη θηλάζουσα μητέρα και προσκαλεί σε δημόσιο θηλασμό τις θηλάζουσες μητέρες με τα βρέφη τους. Τα μωρά που θα θέλουν να θηλάσουν γύρω στις 12.00 μ.μ. θα καταμετρηθούν την ίδια ώρα στις συμμετέχουσες πόλεις της χώρας!

Σε αυτή τη γιορτή δίνεται η αφορμή να υποστηρίξουν τις νέες μητέρες και να ενημερώσουν την ελληνική κοινωνία γενικότερα για τον μητρικό θηλασμό, όχι μόνο ως λέξεις σε ένα φυλλάδιο ή σε μία ομιλία, αλλά εμπράκτως, ως εικόνα και παρουσία, «από μητέρα προς μητέρα». Στόχος είναι η Ελλάδα να αποτελέσει μια χώρα υποστηρικτική και φιλική προς το θηλασμό, που θα αγκαλιάζει και θα στηρίζει τη νέα μητέρα όσο εκείνη θα μαθαίνει την τέχνη του θηλασμού και την επικοινωνία με το παιδί της.

Η διοργάνωση της εκδήλωσης γίνεται υπό την αιγίδα της MSC, IBCLC, Πιστοποιημένης Συμβούλου Γαλουχίας, Κας Βαρβάρας Σιάρμπα με την ενεργή συμμετοχή όλων των μαιών της Πολυκλινικής η οποία βρίσκεται στη διαδικασία ολοκλήρωσης του χαρακτηρισμού της σε Νοσοκομείο Φιλικό προς τα βρέφη, σύμφωνα με τον κανονισμό της Unicef.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ