23.6.2016 13:39

Εισπράξεις δεν έχουμε αλλά από ελέγχους...

ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΟΙ ΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΛΑΝΟΔΙΟΥΣ

Σε εκστρατεία  εντοπισμού παραβάσεων και επιβολής προστίμων Φ.Π.Α έχουν επιδοθεί η ΔΟΥ Χίου.

Μόνο το τριήμερο  17 έως και 20 Ιουνίου η ΔΟΥ επέβαλλε πρόστιμα σε 80 επιχειρήσεις  σίτισης, θαλάσσιων μεταφορών, διακίνησης εμπορευμάτων και  κουρεία.

Ταυτόχρονα όμως  έχει επιδοθεί και σε επιβολή προστίμων σε πλανόδιες επιχειρήσεις που δεν έχουν κάνει έναρξη επαγγέλματος, όπως σε βοσκούς που πουλάνε παράνομα κτηνοτροφικά προϊόντα και  επιχειρήσεις που διακινούν παράτυπα άλλα προϊόντα στα χωριά.

Καταγγελίες

«Οι επεμβάσεις έχουν γίνει μετά από καταγγελίες των νόμιμων επαγγελματιών. Έχει διαπιστωθεί ότι διακινούνται όχι μόνο παράνομα, αλλά και επικίνδυνα προϊόντα σε όλη τη Χίο», δηλώνει ο προϊστάμενος της ΔΟΥ  Χίου Κυριάκος Ραπίτης.

Τα πρόστιμα είναι πολύ αυστηρά με κόστος πάνω από 2.500 ευρώ. Ταμειακές μηχανές θα πρέπει να έχουν και οι πλανόδιοι πωλητές που θα έχουν πάγκους στην Αγία Μαρκέλλα  τις μέρες της γιορτής της, προειδοποιεί ο Κ. Ραπίτης, ο οποίος υπενθυμίζει ότι και πέρσι είχαν επιδοθεί πρόστιμα σε πολλούς παράνομους.

Μπούμερανγκ

Ο προϊστάμενος της ΔΟΥ Χίου επιβεβαιώνει και το φαινόμενο του χαμηλού κόστους του προστίμου στους  επαγγελματίες που δεν κόβουν αποδείξεις πώλησης, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι συμφέρει περισσότερο να πληρώνουν το πρόστιμο.

Τονίζει  όμως ότι κινδυνεύουν να παγιδευτούν και αυτή η τακτική να μετατραπεί σε  μπούμερανγκ  με τεράστιες οικονομικές  συνέπειες.

Το πρόστιμο είναι μικρό, 50%  επί του ποσού της αξίας του κάθε προϊόντος για το οποίο δεν έχει εκδοθεί απόδειξη, αλλά, όπως τονίζει, αν διαπιστωθεί μεγάλη ή επαναλαμβανόμενη παραβατικότητα, η Γενική Διεύθυνση Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών μπορεί να φτάσει έως και στο κλείσιμο επιχειρήσεων για κάποιες μέρες.

«Αν κάποιοι το ρισκάρουν, αναλαμβάνουν και το κόστος των επιλογών τους», τονίζει ξεκαθαρίζοντας ότι η υπηρεσία θα είναι άτεγκτη, αφού οι εγκύκλιοι είναι συγκεκριμένοι και οι εντολές πολύ αυστηρές. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ