19.9.2012 8:55

«Είσαι υπεύθυνος αν συμβεί κάτι στην Αμανή»

- ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΛΕΙ Ο ΠΟΛ. ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΗΣ ΤΗΝ ΜΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ

 
Χοντραίνει η κόντρα για την παραχώρηση του ασθενοφόρου της Αμανής μεταξύ του Δήμου Χίου και του Νοσοκομείου. Εδώ και λίγες μέρες στο γραφείο του διοικητή του «Σκυλίτσειου» Παντ. Μπουμπάρη βρίσκεται ένα Εξώδικο που υπογράφει ο Πολ. Λαμπρινούδης με το οποίο ούτε λίγο, ούτε πολύ, τον καθιστά υπεύθυνο στην περίπτωση που θα προκύψει πρόβλημα στην Αμανή με την μεταφορά ασθενούς.
 
«Δεν καταλαβαίνει;»
Όπως υποστηρίζει στον «π» ερωτώμενος σχετικά, ο κ. Λαμπρινούδης ξεκαθαρίζει ότι το ασθενοφόρο πρέπει να φτάσει άμεσα στη Βολισσό και να τεθεί στη διάθεσή των κατοίκων της ακριτικής περιοχής, αφού αυτός ήταν ο αποκλειστικός λόγος της αγοράς και διαμόρφωσης του. «Δεν καταλαβαίνω τι προθέσεις έχει ο κ. Μπουμπάρης. Μου είναι όμως αδιανόητο να υπάρχει ένα ασθενοφόρο για την Αμανή άμεσα διαθέσιμο και ο διοικητής να κάνει πως δεν καταλαβαίνει. Εμείς ως δήμος θα διεκδικήσουμε το ασθενοφόρο να βρεθεί άμεσα στην Αμανή. Γι’ αυτό κάναμε και το εξώδικο ζητώντας απαντήσεις», υποστηρίζει.
 
Καλυμμένα έξοδα και προσωπικό
Από την προγραμματική σύμβαση που είχε υπογραφεί για το ασθενοφόρο ο Δήμος Χίου θα αναλάμβανε τα έξοδα συντήρησης και λειτουργίας του ασθενοφόρου καθώς και την τοποθέτηση σε αυτό οδηγού. Ψιλά γράμματα όμως αυτά για τη διοίκηση του Νοσοκομείου που με διάφορα προσκόμματα και δη ακατανόητα, δεν αφήνει το ασθενοφόρο να φτάσει στην Αμανή.
Ήδη μάλιστα από τα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας που έχουν δοθεί στο Δήμο έχει οριστεί και οδηγός για το ασθενοφόρο, που όμως δεν μπορεί να ξεκινήσει την δουλειά του, εάν προηγουμένως δεν αποφασιστεί τι θα γίνει με το Νοσοκομείο.
Όπως προκύπτει, υπάρχει και ήδη και πρόγραμμα για την λειτουργία του ασθενοφόρου καθημερινά από το πρωί μέχρι τις 15.00 και μετά με άλλον οδηγό από την περιοχή για τις έκτακτες μετακινήσεις.
 
«Τον καθιστώ υπεύθυνο»
«Δεν μπορεί να έχει γίνει όλος αυτός ο σχεδιασμός και ο κ. Μπουμπάρης να μην ακούει και να μην βλέπει. Είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει και αγγίζει τα όρια της παράνομης και καταχρηστικής συμπεριφοράς. Ο Δήμος Χίου το ξεκαθαρίζει σε κάθε τόνο. Εάν το ασθενοφόρο δεν μεταφερθεί στην Αμανή για τους σκοπούς της λειτουργίας του, καθιστώ υπεύθυνο τον κ. Μπουμπάρη αν συμβεί κάτι έκτακτο και αιτία σταθεί το γεγονός ότι δεν υπάρχει το ασθενοφόρο. Να εξηγήσουν τι ακριβώς συμβαίνει και ποιοι λόγοι καθυστερούν την αποστολή του οχήματος», αναφέρει ο Δήμαρχος.
 
Στην Εισαγγελέα
Μέσα σε αυτά τα πλαίσια πάντως εντάσσεται και η σημερινή απόφαση του δημάρχου Χίου, να επισκεφθεί την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χίου Εμ. Κετσιαντζή προκειμένου να ζητήσει την επέμβασή της σχετικά με το θέμα.
«Για εμάς η προσφυγή και η προστασία των συμφερόντων του Δήμου και των πολιτών της Βόρειας Χίου, μέσω της δικαστικής οδού αποτελεί πλέον μονόδρομο.  Η αδιαλλαξία της διοίκησης του «Σκυλίτσειου» και η ακατανόητη συμπεριφορά της σχετικά με το θέμα έφεραν τα πράγματα εδώ.
Γι’ αυτό το λόγο προτίθεμαι σήμερα να επισκεφθώ την Εισαγγελέα Χίου και να ζητήσω να διερευνήσει το θέμα», κατέληξε στις δηλώσεις του στον «π» ο Π. Λαμπρινούδης. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ