25.6.2015 12:10

«Είναι μεγάλο το χρέος μας στους Ναυτικούς»

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤ. ΚΑΡΜΑΝΤΖΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

Ημέρα μνήμης και σεβασμού χαρακτηρίζει την 25η Ιουνίου, σε μήνυμά του ο Στ. Κάρμαντζης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Ναυτικού.

«Η 25η Ιουνίου, που έχει οριστεί από το 2010 από τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό ως Παγκόσμια Ημέρα του Ναυτικού, αποτελεί μια υπόμνηση τιμής και σεβασμού στο σημαντικότερο στοιχείο της παγκόσμιας Ναυτιλίας, στον Εργάτη της Θάλασσας, τον Ναυτικό.

Μας υπενθυμίζει ακόμα ότι παρ’ όλες τις αλλαγές και τις τεχνολογικές εξελίξεις στο χώρο των θαλάσσιων μεταφορών, το σημαντικότερο στοιχείο τους παραμένει ο ανθρώπινος παράγοντας, ο ναυτικός.

Στη Χίο, έχουμε την τύχη η Ναυτική Παράδοση να αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της τοπικής μας φυσιογνωμίας, οι εν ενεργεία και συνταξιούχοι ναυτικοί είναι ενεργό τμήμα της τοπικής μας κοινωνίας, η Ναυτιλία υπήρξε και συνεχίζει να είναι πηγή πλούτου, απασχόλησης και πολιτισμού.

Είναι ακόμα μεγάλο το Χρέος μας, στους ναυτικούς που έδωσαν τα καλύτερα τους χρόνια ταξιδεύοντας στους ωκεανούς ολόκληρου του πλανήτη, αντιμετωπίζοντας παλικαρίσια κινδύνους και τρικυμίες, και είναι αμέτρητες οι ζωές που χάθηκαν στον υγρό τάφο. Η μνήμη τους είναι ζωντανή και μας συντροφεύει. 

Με την ευκαιρία της ημέρας αυτής, εύχομαι ολόψυχα στους Ναυτικούς μας γαλήνιες θάλασσες, καλά και ασφαλή ταξίδια και γρήγορη επιστροφή στην πατρίδα και στις οικογένειές τους. Ένα μεγάλο ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μας», αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ