6.4.2020 16:45

Είμαστε κοντά σας...κρατώντας αποστάσεις!

Προληπτικά μέτρα και Smart-working εφαρμόζει το Κέντρο Παιδιού και Εφήβου

Το τελευταίο διάστημα βιώνουμε κάτι πρωτόγνωρο και άγνωστο για όλους μας, το οποίο προκαλεί μεγάλη ανησυχία για την προστασία μας, των οικογενειών μας, των συναδέλφων μας και των εξυπηρετούμενων μας.

Με απόλυτη αίσθηση της ευθύνης, και προκειμένου να συμβάλουμε στην προσπάθεια περιορισμού της διασποράς του ιού, ανακοινώνουμε ότι έχουμε αναστείλει από τις 16/3/2020 τις δια ζώσης υπηρεσίες των κλινικών δομών σε Χίο και Αθήνα για προληπτικούς λόγους & έχουμε εξασφαλίσει την απρόσκοπτη λειτουργία των διοικητικών υπηρεσιών μέσω τηλεργασίας και αξιοποίησης της σύγχρονης τεχνολογικής υποδομής που διαθέτουμε.

Όσο η κρίση αυτή κλιμακώνεται, το Κέντρο Παιδιού και Εφήβου με ευθύνη φρόντισε να ανταποκριθεί άμεσα με μια ισχυρή στρατηγική προστασίας. Με τη σκέψη σε εσάς τους ακούραστους συνεργάτες μας και τους εξυπηρετούμενους μας, που κάποιοι δεν μπορούν να μείνουν για πολύ διάστημα εκτός θεραπευτικού πλαισίου και μετά από λήψη οδηγιών από τους ειδικούς, με τους οποίους είμαστε σε συνεχή επικοινωνία, αποφασίσαμε:

 1) Σε όλες τις κλινικές μας δομές έχει γίνει τροποποίηση της λειτουργίας.

- Σε αυτές που πραγματοποιούν κυρίως ομαδικά προγράμματα έχει διακοπεί η λειτουργία τους. Οι εξυπηρετούμενοι και οι οικογένειες τους υποστηρίζονται με όλους τους πρόσφορους τρόπους (τηλέφωνο, τηλεδιάσκεψη), σε τακτική εβδομαδιαία, ή και συχνότερα όταν απαιτείται, βάση.

- Στις υπόλοιπες δομές μας εξυπηρετούνται όλα τα επείγοντα και σε επικινδυνότητα περιστατικά και όλα όσα μπορούν να πραγματοποιηθούν μέσω τηλεδιάσκεψης ή δια ζώσης όπου μπορεί να διασφαλιστεί η τήρηση των οδηγιών από τον Ιατρικό Σύλλογο και τον ΕΟΔΥ.

- Για τους εξυπηρετούμενους μας που δεν μπορούν να καλυφθούν από τα παραπάνω πραγματοποιείται τακτική τηλεφωνική επικοινωνία για την υποστήριξη τους και τη διαχείριση ζητημάτων που μπορεί να προκύπτουν.

 2) Για τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα που είναι σε εξέλιξη (ΔΑΦ, ΔΕΠΥ Κοινοτική Ψυχιατρική) έχουμε δώσει πρόσβαση στους εκπαιδευόμενους μας σε ειδική πλατφόρμα που μπορούν να παρακολουθούν οπτικοποιημένες τις εισηγήσεις και να λαμβάνουν τη βιβλιογραφία. Για τα κλινικά εργαστήρια και τις βιωματικές ασκήσεις που περιλαμβάνονται στον σχεδιασμό των εκπαιδευτικών, θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση καθώς απαιτείται η δια ζώσης συμμετοχή.

 3) Την ακύρωση όλων των εκδηλώσεων στην κοινότητα.

 4) Την αναστολή τόσο των επαγγελματικών όσο και των προσωπικών ταξιδιών.

 5) Την εξ' αποστάσεως εργασία. Αξιοποιούμε όλες τις δυνατότητες της τεχνολογίας προκειμένου να διασφαλίσουμε τις διοικητικές λειτουργίες του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου και να διατηρήσουμε τα κανάλια επικοινωνίας με συνεργάτες ανοιχτά. Οι διοικητικές εργασίες εκτελούνται κανονικά με εργασία εξ αποστάσεως ή κεκλεισμένων των θυρών με την τήρηση όλων των κανόνων υγιεινής.

 6) Την καθοδήγηση των εργαζομένων μας στον τομέα της προσωπικής υγιεινής, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές του γιατρού εργασίας και τις υποδείξεις της Ελληνικής Κυβέρνησης και του ΠΟΥ.

 

Ενημερωνόμαστε συνεχώς από τις κρατικές υπηρεσίες και τους ειδικούς για τα επόμενα βήματα.

Ελπίζουμε να βγούμε αλώβητοι και ενωμένοι από αυτή την κατάσταση.

 

Η ομάδα του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου

Πληροφορίες: Κέντρο Παιδιού και Εφήβου, τηλ 2271020000, www.kpechios.gr

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ