17.7.2015 11:48

Εικονικά μπλόκα στήνει η Τροχαία Χίου

ΩΣ ΥΣΤΑΤΟ ΜΕΤΡΟ ΝΑ ΣΥΝΕΤΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ

Στην αγορά τριών μπλε φάρων με τη συνδρομή του Επιμελητηρίου Χίου προχώρησε το Τμήμα Τροχαίας Χίου, οι οποίοι θα τοποθετηθούν στις οδούς Βερίτη, Καλουτά και Λεωφόρο Ενώσεως.

Αναφερόμενος στο νέο εγχείρημα της Τροχαίας Χίου ο διοικητής Ι. Αραμπατζής εξήγησε ότι οι συγκεκριμένοι φάροι είναι όμοιοι με αυτούς των περιπολικών της τροχαίας και σκοπό θα έχουν την επισήμανση της επικινδυνότητας των οδών αυτών στους διερχόμενους οδηγούς.

«Πρόκειται για κομβικά σημεία του οδικού άξονα του νησιού στα οποία έχουν σημειωθεί και τα περισσότερα τροχαία ατυχήματα. Με αυτούς τους φάρους αφενός θα εφιστούμε την προσοχή των οδηγών, αφετέρου να θα δημιουργείται η υπόνοια ύπαρξης περιπολικού με αποτέλεσμα να μειώνεται η ταχύτητα και συνεπώς ο κίνδυνος για τροχαίο ατύχημα. Ούτως ή άλλως στα συγκεκριμένα σημεία που θα τοποθετηθούν οι φάροι είναι και τα σημεία όπου η τροχαία συχνά κάνει ελέγχους», ανέφερε ο ίδιος στον «π».

Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο μέτρο έχει κάνει την εμφάνισή του με ιδιαίτερη επιτυχία σε περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας όπως για παράδειγμα τα Τέμπη, όπου τα αποτελέσματα κρίθηκαν ικανοποιητικά. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ