3.9.2015 17:32

Εικόνες ντροπής στον Μηλιγκά καταγγέλλει ο Σύλλογος Οικολογίας

Την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο νταμάρι του Μηλιγκά, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Οικολογίας Χίου ζητώντας από τους αρμόδιους φορείς την άμεση απομάκρυνση όλων των μπαζών, καθώς και την αποκατάσταση του τοπίου στην πρότερη κατάσταση.

Με κεντρικό μόνο «πολίτες του Βροντάδου δεν είναι πειραματόζωα» ο Σύλλογος Οικολογίας σημειώνει ότι ο κίνδυνος μόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα είναι μεγάλος καθότι στα 40 μέτρα υπάρχουν 3 γεωτρήσεις που προμηθεύουν νερό τις αφαλατώσεις του παλιού Δήμου Βροντάδου και της Προμηθευτικής.

«Επειδή φοβόμαστε ότι κάποιοι στο τέλος θα κάψουν  ή θα θάψουν τα σκουπίδια εμπλουτίζοντας τον υδροφόρο ορίζοντα και ως εκ τούτου και το νερό προς τον Βρονταδο με  διοξίνες, και άλλες χημικές και πιθανά  καρκινογόνος   ουσίες,

 Επειδή εν τέλει απαιτούμαι μια άλλη μεταχείριση  του χωρου-δεν είναι σκουπιδοτοπος- αλλα και των πολιτών του Βρονταδου,

 Ζητούμε την άμεση απομάκρυνση όλων των μπάζων και σκουπιδιών  και σε καμία περίπτωση το θάψιμο ή το κάψιμο τους, καθώς και την αποκατάσταση του τοπίου του χώρου και μετατροπή του σε άλσος», αναφέρει η Γ.Σ. του Συλλόγου. 

Το φωτογραφικό υλικό ανήκει στον κ. Αντώνη Τσατσαρώνη.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ