22.2.2013 14:58

Εικόνες κατακλυσμού στην Αθήνα (ΦΩΤΟ)

Χάος και πολλά σοβαρά προβλήματα προκάλεσε σφοδρή καταιγίδα και το χαλάζι που έπληξαν από τις πρώτες πρωινές ώρες  την Αττική.

Οι περισσότεροι δρόμοι της πρωτεύουσας μετατράπηκαν σε χειμμάρους, ενώ μέχρι και αυτή την ώρα το μποτιλιάρισμα σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου είναι τεράστιο.

Λίγο πριν τη 1 πάντως, αποκαστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πειραιώς, στη νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου στο ύψος της γέφυρας Ασπροπύργου και στην περιφερειακή του Αιγάλεω, μετά τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί λόγω των σφοδρών καταιγίδων.

Το μεσημέρι αποκαταστάθηκε και η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λ. Βουλιαγμένης, στη Λ. Ποσειδώνος στο ύψος της Βούλας και στην υπόγεια γέφυρα Χαμοστέρνας.

Ωστόσο, παραμένει κλειστή η Λ. Ποσειδώνος από το ύψος του Παλιού Ιπποδρόμου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τη Λεωφόρο Συγγρού.

Νωρίτερα, πολλοί οδηγοί εγκλωβιστήκαν στους δρόμους καθώς υπερχείλισε το ρέμα της Πικροδάφνης και ο Ιλισσός στην παραλιακή.

Συγκλονιστικές είναι οι και εικόνες που μετέδωσε και το πρακτορείο Reuters από τη διάσωση γυναίκας στο Χαλάνδρι.

Η άτυχη γυναίκα βυθίστηκε στη λάσπη και χρειάστηκε να την απεγκλωβίσουν οι διερχόμενοι προκειμένου να βγει σώα από το αυτοκίνητό της.

Η Πυροσβεστική δέχθηκε σχεδόν 1.000 κλήσεις για άντληση υδάτων από υπόγεια, ισόγεια και καταστήματα κυρίως στα δυτικά προάστια. Μεγάλα προβλήματα σε Ντράφι, Μενίδι, Αιγάλεω, Χαϊδάρι, Νίκαια, Περιστέρι και Πέραμα. Σε όλο το Λεκανοπέδιο επιχειρούν 70 συνεργεία με 140 πυροσβέστες.

Ακόμη, στον Άγιο Παντελεήμονα, στην οδό Μαγνησίας, κατέρρευσε ένα παλιό κτίριο. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική είχε σφραγιστεί πριν από μια εβδομάδα, αλλά για την περίπτωση που μπορεί να έχει καταπλακωθεί κάποιο άτομο, έχουν μεταβεί τρία πυροσβεστικά με δέκα πυροσβέστες και μονάδα της ΕΜΑΚ με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο, προκειμένου να ερευνήσουν τα χαλάσματα.

Δεν έλειψαν όμως και τα προβλήματα στην ηλεκροδότηση με διακοπές ρεύματος κυρίως στα νότια προάστια και στο κέντρο της Αθήνας, ενώ εκτός λειτουργίας βρίσκονται ακόμη φωτεινοί σηματοδότες σε πολλές περιοχές. Οι βλάβες οφείλονται σε πτώσεις δέντρων στα δίκτυα της ΔΕΗ αλλά και σε πλημμύρες, οπότε χρειάζεται συνδυασμένη παρέμβαση τεχνικών της ΔΕΗ και της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με τη ΔΕΗ, η κακοκαιρία έχει θέσει εκτός λειτουργίας έξι γραμμές μέσης τάσης σε Κουκάκι, Νέο Κόσμο, Καλλιθέα προς Ταύρο, Φιλοθέη προς Αγ. Παρασκευή, Θρακομακεδόνες, Χολαργό.
 

Πως κινούνται τα Μέσα Μεταφοράς

Στον ΗΣΑΠ τα δρομολόγια πραγματοποιούνται μέχρι και αυτή την ώρα στο τμήμα Πειραιάς-Ταύρος και Ομόνοια-Κηφισιά. Κλειστό είναι το τμήμα Ταύρος-Ομόνοια λόγω πτώσης δέντρου στον σταθμό στο Θησείο.

Κλειστός είναι, επίσης ακόμη ο σταθμός του μετρό στο Μέγαρο Μουσικής.

Κανονικά πραγματοποιούνται πλέον τα δρομολόγια του Τραμ.
 

 

 
 

Κανονικά θα εκτελεστούν τα δρομολόγια των πλοίων, όμως δεν θα εκτελεστούν τα δύο πρώτα δρομολόγια με δελφίνια από τον Πειραιά προς τον Αργοσαρωνικό, αλλά και το πρώτο δρομολόγιο από Ραφήνα για Μαρμάρι.
 
Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα δεν εκτελέστηκαν τα πρωϊνά δρομολόγια από Πειραιά για Αίγινα-Αγκρίστρι-Πόρο και Υδρα -Ερμιόνη- Σπέτσες.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ