10.12.2012 17:33

Είχαν υπόνοιες, έχουν τις ενδείξεις

- ΦΕΥΓΟΥΝ ΟΙ ΒΡΑΧΟΙ ΣΩΡΗΔΟΝ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Πάνε αρκετοί μήνες από τότε που οι αλιείς των Γριδίων στα Νένητα εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους για το έργο της ενίσχυσης του αλιευτικού καταφυγίου της περιοχής τους, που κόστισε αρκετά χρήματα χωρίς να προσφέρει προστασία.
 
Από την αρχή οι υπόνοιες που είχαν ότι η μετακίνηση των βράχων για την προστασία του καταφυγίου από την κακοκαιρία δεν επαρκεί, παρά το ότι πληρώθηκε το ποσό των 19.000 ευρώ (!), προκάλεσε προβληματισμό, που απλά σήμερα επιβεβαιώνεται σύμφωνα και με την αλληλογραφία που έχουν ξεκινήσει με το Λιμενικό Ταμείο.
 
Η κατάσταση στο λιμανάκι των Γριδίων είναι απελπιστική. Οι βράχοι που είχαν τοποθετηθεί πέφτουν στην θάλασσα και σε συνδυασμό με τους ισχυρούς νοτιάδες, δεν προστατεύουν τον χώρο ελλιμενισμού των καϊκιών των αλιέων.
 
Με επιστολή τους στο Λιμενικό Ταμείο, που υπογράφει ο πρόεδρος του Τ.Σ. Τ. Ταναϊνης, ζητούν ενημέρωση, μη αποκλείοντας ακόμη και το ενδεχόμενο να κινηθούν νομικά, τόσο κατά του εργολάβου που εκτέλεσε το έργο όσο και κατά του Λ.Τ. Χίου.
 
«Το έργο ενίσχυσης του λιμενοκαταφυγίου Γριδίων δεν έχει εκτελεστεί σύμφωνα με την Μελέτη που έχει εκπονηθεί από την Υπηρεσία σας. Λόγω της κακής και ελλιπούς εκτέλεσής του, κατά τη χειμερινή περίοδο θα καταστραφεί ξανά. Ζητούμε να ενεργήσετε άμεσα για την σωστή ενίσχυσή του, όπως προβλέπεται άλλωστε και να μας ενημερώσετε σχετικά. Σε κάθε περίπτωση είμαστε υποχρεωμένοι να παρακολουθήσουμε μέχρι τέλους την πορεία του έργου αυτού, που έχει ιδιαίτερη σημασία για τον τόπο μας και να ενεργήσουμε μέσα στα πλαίσια του Νόμου», αναφέρουν στην επιστολή τους προς το Λιμενικό Ταμείο.
 
Για το θέμα έχει ενημερωθεί και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ