10.9.2012 17:08

Είχαν γνώση οι… παπάδες

ΑΛΩΒΗΤΟΣ Ο ΧΙΩΤΙΚΟΣ ΚΛΗΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΠΕΙΡΑ ΠΟΥ ΕΞΑΠΑΤΟΥΣΕ ΠΑΠΑΔΕΣ ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ

 
Η έγκαιρη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση έκανε το θαύμα της κι έσωσε το κομπόδεμα των κληρικών της Χίου συνταξιούχων και εν ενεργεία από τα δίχτυα πανελλαδικού κυκλώματος απατεώνων.
Το κύκλωμα, προσέγγιζε τους κληρικούς και τους αποσπούσε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, τάζοντας τους την είσπραξη αναδρομικών που δήθεν τους οφείλονταν από το Ταμείο Ασφάλισης Κληρικών Ελλάδος.
 
Έφαγαν «πόρτα»                                                             
Τόσο η Ιερά Μητρόπολη Χίου όσο και ο Σύνδεσμος Κληρικών είχαν ενημερώσει έγκαιρα τους πατέρες της Χίου να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε τέτοιες προσεγγίσεις και να παραμένουν σε επαγρύπνηση. Όπως εξηγεί στον «π» ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κληρικών Χίου π. Γ. Κωνσταντίνου και στο νησί μας είχαμε τρία τουλάχιστον περιστατικά τα οποία αντιμετωπίστηκαν άμεσα κι αποτράπηκαν. Στην πρώτη περίπτωση με ένα τηλεφώνημα ζητούσαν από τον κληρικό να καταθέσει στην τράπεζα χρήματα προκειμένου να μπορέσει να εισπράξει τα οφειλόμενα από το Ταμείο Ασφάλισης Κληρικών ενώ οι άλλες δυο προτάσεις έγιναν σε συνταξιούχους κληρικούς. «Η σπείρα ήταν πολύ καλά οργανωμένη. Ευτυχώς όμως από το νησί μας δεν κατάφεραν να πάρουν χρήματα» δήλωσε ο π. Κωνσταντίνου.
 
Έτσι τα έπαιρναν
Όπως αναφέρουν αθηναϊκές εφημερίδες, η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης αποκάλυψε την πανελλαδική διάσταση της δράσης του κυκλώματος, με δεκάδες θύματα σε κάθε γωνιά της χώρας.
Ο 35χρονος φερόμενος ως επικεφαλής τηλεφωνούσε στους ανυποψίαστους ιερείς -κυρίως συνταξιούχους-παριστάνοντας τον υπάλληλο του Ταμείου Ασφάλισης Κληρικών και τους έλεγε πως δικαιούνται αναδρομικά χρήματα από το εφάπαξ ή από το υπουργείο Παιδείας στην περίπτωση που μιλούσε με ιερείς εκπαιδευτικούς. Αφού τους έπειθε, ζητούσε την άμεση κατάθεση ενός ποσού που κυμαινόταν συνήθως από 2.000 ως 7.000 ευρώ, σε τραπεζικό λογαριασμό, για φορολογικούς λόγους, όπως έλεγε, ώστε να ξεμπλοκαριστεί η διαδικασία.
Μόλις γινόταν η κατάθεση, τα μέλη του κυκλώματος έκαναν ανάληψη και απέδιδαν τα χρήματα στον αρχηγό της ομάδας, αφού κρατούσαν ένα ποσοστό ως δικό τους μερίδιο.
Μετά την άρση του τηλεφωνικού και τραπεζικού απορρήτου, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 9 ατόμων που είχαν ρόλο εισπράκτορα και του εγκέφαλου της σπείρας.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ