29.10.2013 13:20

«Ειδικό καθεστώς για τα ακίνητα σε παραδοσιακούς οικισμούς»

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΛΕΙΣΣΑ ΣΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Την παρέμβαση των βουλευτών, του δήμου και της Περιφέρειας ώστε να θεσμοθετηθεί ειδική φορολογική μέριμνα για το οικονομικός βάρος που υφίστανται οι ιδιοκτήτες ακινήτων σε παραδοσιακούς οικισμούς, ζητάει με επιστολή του ο αντιδήμαρχος Μαστιχοχωρίων Ηλ. Κλεισσάς.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Με αφορμή το πλαίσιο διαλόγου για την αναμόρφωση της φορολογίας  των ακινήτων

και σχετική επιστολή που ήρθε στη δημοσιότητα του ΥΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη προς τον υπουργό οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα για μείωση φορολογίας σε διατηρητέα κτίρια και παραδοσιακούς οικισμούς ,θα πρέπει με τη δική σας θεσμική ιδιότητα να πιέσετε προς την κατεύθυνση αυτή αφού στο νησί μας υπάρχουν πολλοί παραδοσιακοί οικισμοί και διατηρητέα κτίρια (Μαστιχοχώρια ,Κάμπος ,Κάστρο Χίου κ.λ.π.).

Συγκεκριμένα με διάφορες κυβερνητικές αποφάσεις για τα Διατηρητέα κτίρια και τα κτίρια που βρίσκονται σε χαρακτηρισμένους αρχαιολογικούς χώρους , παραδοσιακούς οικισμούς της χώρας , έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι και προϋποθέσεις ως προς τις χρήσεις και τους συντελεστές δόμησης και έχει πολλαπλασιαστεί το κόστος διατήρησης, συντήρησης ,επισκευής και ανακαίνισης , σε σύγκριση με το αντίστοιχο κόστος των συμβατικών κτιρίων.

Για αυτό πρέπει να θεσμοθετηθεί ειδική φορολογική μέριμνα για το οικονομικό βάρος που υφίστανται τα συγκεκριμένα ακίνητα αλλά και να γίνει ως κίνητρο για τη διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς».  

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ